Functiemix

De functiemix is de verdeling van leraren over de salarisschalen LA, LB en LC (het loongebouw). De sociale partners hebben afspraken gemaakt over de functiemix in de CAO en hebben daarbij ook afspraken gemaakt over de criteria voor de toekenning van hogere schalen.

De functiemix is een instrument dat het mogelijk maakt leraren die kwalitatief goed zijn extra te belonen door promotie naar een hogere leraarsfunctie/schaal. De functiemix gaat niet alleen over meer verantwoordelijkheid of expertise.

De exacte criteria waaraan iemand moet voldoen om die promotie te maken, stellen scholen zelf op. Dat invullen van de verwachtingen aan de diverse functies kan dus op verschillende manieren.

Competentieprofielen voor functiemix

Sommige scholen lossen het op door grotere prestaties te verwachten van leraren binnen de lesgevende taken en andere scholen lossen het op door extra - geheel andersoortige - taken toe te voegen aan het takenpakket.

Voor beide varianten hebben wij standaard competentieprofielen ter beschikking in de Digitale Gesprekscyclus die helpen om het vaststellen van de functiemix zo objectief mogelijk te doen. Tevens bieden we via onze support omgeving uitleg over de achtergronden van de functiemix en de verschillende invulmogelijkheden.

Vraag een demonstratie aan

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een persoonlijke demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software vrijblijvend via internet of bij jou op locatie. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Gratis demo aanvragen Download brochure