Referentie van Basisschool 't Kofschip

’t Kofschip is Rooms-Katholieke basisschool die is opgericht in 2004. De school telt tien groepen, waaronder één dubbelgroep. Er werken 17 leerkrachten waaronder 7 parttimers, een directeur en een interne begeleider. Binnen de school is een aparte groep voor hoogbegaafde kinderen. Deze kinderen komen van diverse scholen binnen onze regio naar deze groep toe. De school telde in 2016 zo'n 230 leerlingen.

Directeur Johan Bond vertelt

"Ik ben sinds 1980 werkzaam bij de SKOV waarvan het grootste deel als leerkracht van groep 8. Het onderwijs vind ik nog steeds boeiend en ik vergelijk het vaak met surfen op mooie golven. Spannend, uitdagend en om van te genieten. En net als een golfbeweging komt alles steeds weer terug. Ik heb een practioner-opleiding NLP en TA gedaan en vervolgens de masteropleiding en daarna de schoolleidersopleiding."

De ervaringen van 't Kofschip

In een interview vroegen we Johan Bond als schoolleider (sinds 2012) naar zijn ervaringen met De Digitale Gesprekscyclus.

Johan Bond, schoolleider 't Kofschip
Johan Bond
Schoolleider
5

Mijn leerkrachten vinden het transparant en overzichtelijk. Ze vinden het fijn dat ze herinneringen krijgen van hun gesprekken. Twee andere scholen binnen ons bestuur gebruiken het nu ook. De kosten wegen zeker op tegen het gebruik en dat is voor een onderwijsinstelling altijd een afweging.

Waarom gebruik je De Digitale Gesprekscyclus?

Ik ben in maart 2012 als directeur aangesteld en vervul deze functie nu ongeveer een jaar. Bij aanvang bleek dat mijn voorganger wel gesprekken voerde, maar dat dit proces niet digitaal verliep. Alles stond geschreven op papier. Op de vorige twee scholen waar ik als groepsleerkracht werkte, was dit ook het geval. Als nieuwe directeur werd er van me verwacht dat ik een serieuze gesprekscyclus zou opzetten. Zelf het wiel uitvinden wilde ik niet en via mijn begeleidingsdienst kwam ik bij De Digitale Gesprekscyclus terecht.

Welk HR-systeem gebruikte je hiervoor?

Zoals gezegd hanteerden we hiervoor geen digitaal personeelsdossier, maar werd alles mondeling en op papier bijgehouden. Ik heb niet met andere instrumenten gewerkt, dus heb geen direct vergelijkingsmateriaal. Om die reden heb ik in Zaandam een demonstratie van de applicatie bijgewoond. Van mijn bestuur moest ik ook de mogelijkheden van Parnassys onderzoeken. Dat voldeed echter niet aan onze verwachtingen, dus zijn we met De Digitale Gesprekscyclus begonnen.

Hoe zet je de applicatie in?

Ik werk nu vanaf november 2012 met De Digitale Gesprekscyclus en heb al verscheidene gesprekken gevoerd. Ik wil dit systeem in ieder geval vier jaar uitproberen, want dan is de eerste gesprekscyclus afgerond. Tussentijds zijn er wel evaluatiemomenten met mijn bestuur en de schoolbegeleiding. Er wordt nu structuur geboden in de gesprekken en ik bouw op deze manier een goed dossier op voor mijn team.

Hoe zijn de ervaringen van collega's?

Mijn leerkrachten vinden het transparant en overzichtelijk. Ze vinden het fijn dat ze via e-mail een herinnering krijgen van hun gesprekken. Twee andere directeuren in ons bestuur zijn enthousiast geworden en gebruiken het nu ook. De kosten wegen zeker op tegen het gebruik en dat is voor een onderwijsinstelling altijd een afweging.

Wat vind je de belangrijkste pluspunten?

Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. Alles is helder en duidelijk vormgegeven. Leerkrachten die van school verplaatst worden kunnen makkelijk overgezet worden. Bovenschools kan er een overzicht geboden worden met behulp van een analyse en trendgegevens. Een erg bruikbare functie.

Is er verder nog iets dat je kwijt wilt?

De supportafdeling van De Digitale Gesprekscyclus is heel goed. Als je een vraag hebt krijg je direct antwoord of ondersteuning via e-mail en telefoon. Daarnaast staat de ontwikkeling van dit systeem niet stil. Ze zijn volop bezig met verbeteringen, want er wordt geluisterd naar vragen uit het werkveld. Het is een product dat af is en toch in ontwikkeling blijft.

Andere klanten in het onderwijs

Naast 't Kofschip zijn er nog andere organisaties binnen de onderwijssector die De Digitale Gesprekscyclus gebruiken. Hieronder zie je er een aantal.

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure