Referentie van de Sint Mattheusschool

De Sint Mattheusschool is een school voor Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen en tevens kernschool voor kinderen met autisme voor de regio Rotterdam.

Over de Sint Mattheusschool

Sinds 2007 is de St. Mattheusschool uitgebreid met een afdeling Intensieve Begeleiding (so en vso). Sinds 2012 is de vso-afdeling van de school hernoemd tot het Rotterdamcollege, middelbaar onderwijs voor ZML. De school werkt vanuit een voor kinderen duidelijk klimaat met veel structuur, veiligheid en voorspelbaarheid.

De ervaringen van Sint Mattheusschool

In november 2016 interviewden we Luuk van Troost, adjunct-directeur van Sint Mattheusschool in de regio Rotterdam. Luuk stuurt ongeveer 50 teamleden op het speciaal onderwijs aan in diverse functies als leerkracht, assistent, logopedist, psycholoog en intern begeleider.

Luuk van Troost
Luuk van Troost
5

Dankzij De Digitale Gesprekscyclus is de werkbelasting voor het voeren van gesprekken veel beter verspreid over het jaar. Ik ervaar het als een groot voordeel dat iedereen een eigen gesprekscyclus heeft en je niet meer aan het eind van het jaar alle functioneringsgesprekken tegelijkertijd hoeft te voeren.

Hoe ken je De Digitale Gesprekscyclus?

"Via InSchool, één van jullie samenwerkingspartners. We zijn er in het schooljaar van 2015-2016 mee gestart."

Waarom is jullie keuze op onze HR-applicatie gevallen?

"In het kader van de professionalisering waren we op zoek naar een digitale gesprekscyclus. Nu krijgt iedereen een beoordeling waar in het verleden alleen werd beoordeeld als de voorlopige aanstelling afliep."

Hoe is de ingebruikname verlopen?

"De ingebruikname is zeer positief verlopen, want die was goed voorbereid. We hebben in overleg met jullie de functionaliteiten bepaald waarover van tevoren nagedacht moest worden."

Hoeveel werk kost het jou als leidinggevende?

"Dankzij De Digitale Gesprekscyclus is de werkbelasting voor het voeren van gesprekken veel beter verspreid over het jaar. Ik ervaar het als een groot voordeel dat iedereen een eigen gesprekscyclus heeft en je niet meer aan het eind van het jaar alle functioneringsgesprekken hoeft te doen."

Op welke manier wordt gezorgd dat leidinggevenden er mee blijven werken?

"Als leidinggevende word je door de meldingen in het systeem constant gedwongen de gesprekken ook daadwerkelijk uit te voeren, waar ik ze vroeger wel eens uitstelde..."

Wat levert het je op?

"Er zijn competenties aanwezig waarmee competentieprofielen kunnen worden samengesteld. Je kunt ze ook zelf aanmaken. Zo'n profiel vormt een goede basis voor de gesprekken en van daaruit kan je mooie doelen formuleren. Startende leerkrachten kan je zo goed begeleiden."

Is er verder nog iets dat je kwijt wilt?

"DDGC zorgt ervoor dat er voor ieder teamlid individuele aandacht is!"

Andere klanten in het onderwijs

Naast Sint Mattheusschool zijn er nog andere organisaties binnen de onderwijsbranche die De Digitale Gesprekscyclus gebruiken. Hieronder zie je er een paar.

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure