HRM-software voor de financiële dienstverlening

Je cliënten krijgen in je bedrijf alle aandacht. Je probeert ze zo goed mogelijk te adviseren bij (complexe) financiële producten. Tegelijkertijd wil je personeelszaken naar een hoger niveau tillen. Maar tijd is schaars. Een HR-applicatie waarin het functioneren van je medewerkers vastgelegd en gestuurd wordt, is daarvoor een uitkomst.

De Digitale Gesprekscyclus wordt volop gebruikt binnen de financiële dienstverlening. Zo mogen we onder meer accountants, belastingadviseurs, actuarissen en verzekeraars tot onze klanten rekenen. Dat is ook niet zo gek, want onze HRM-software is volledig in te richten naar de bedrijfsprocessen die in de financiële dienstverlening zo belangrijk zijn. We bedienen al klanten in de financiële sector, dus weten al veel over de vakbekwaamheidseisen, de diplomaplicht, competentieprofielen en andere cao-gerelateerde behoeften en vereisten. De meeste kennis en informatie stellen we gratis beschikbaar.

Speciaal voor financiële dienstverleners

FNV Finance

Volgens de cao

De software voldoet aan de eisen omtrent goed werkgeverschap én die van de cao in de sector FNV Finance omtrent duurzame inzetbaarheid en het beoordelen van medewerkers.

De Digitale Gesprekscyclus

Competenties

We hebben al competenties en competentieprofielen ontwikkeld voor diverse functies in de financiële sector. Die stellen we op verzoek kosteloos ter beschikking, zodat je ze direct kunt gebruiken.

Kifid

Dossieropbouw

Je bouwt van iedere medewerker of adviseur een personeelsdossier op. Daarop kun je terugvallen in het geval van disfunctioneren of bij een onverhoopte juridische klachtenprocedure via het Kifid.

AFM

Vakbekwaamheid

Onze software maakt de vereiste vakbekwaamheid inzichtelijk waaraan klantmedewerkers van financiële dienstverleners moeten voldoen. Ook is er plek voor diploma's van adviseurs.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van HR-software binnen de financiële dienstverlening?

Download brochure Gratis demo aanvragen

Handige functies voor de financiële sector

Werken met een goed ingerichte gesprekscyclus verbetert de prestaties van medewerkers. Onze software verlicht het administratieve werk van leidinggevenden en HR-managers. Daarnaast krijgt een directie meer inzicht en controle. Hieronder tref je een aantal functies aan waar vooral financiële dienstverleners blij van worden.

De opbouw van gespreksformulieren Gespreksformulieren Gespreksformulieren

Een gesprekscyclus bestaat uit één of meerdere opeenvolgende gesprekken die in een vooraf bepaalde tijdsperiode gevoerd worden. Digitale gespreksformulieren vormen daarvoor de leidraad. Het aantal, het type en de inhoud van die gesprekken stem je af op je eigen systematiek voor observeren, ontwikkelen of beoordelen. Zodoende kun je ze volledig aan laten sluiten bij de doelen van je organisatie, afdeling of team.

Competenties en competentieprofielen Competenties Competenties

Een competentie is een vaardigheid of bekwaamheid waarover iemand beschikt. Het zijn bouwstenen van succesvol gedrag. Competenties en competentieprofielen kunnen je helpen om te meten hoe geschikt een medewerker is voor een specifieke taak of functie. Competentiegericht werken wordt in De Digitale Gesprekscyclus volledig ondersteund. Je kunt onze competentieprofielen gebruiken, maar ook je eigen profielen invoeren.

360 graden feedback 360 graden feedback 360 graden feedback

Gelijkwaardige of directe collega's zien soms meer dan een leidinggevende. Je verzamelt collegiale feedback via 360° feedback. Indien je gebruik maakt van competentieprofielen, kun je kiezen welke collega's er mogen worden uitgenodigd. Ook de schaalverdeling van de beoordeling bepaal je zelf. Door een handige indeling en kleurenweergave zie je in één oogopslag wie wat heeft ingevuld en hoe zich dat tot elkaar verhoudt.

Persoonlijk ontwikkelplan Persoonlijk ontwikkelplan Persoonlijk ontwikkelplan

Veel organisaties gebruiken een persoonlijk ontwikkelplan (POP) waarin op individueel niveau ontwikkelpunten worden uitgeschreven. Daarom is er in onze HR-applicatie ruimte om je eigen POP-formulieren te uploaden in de digitale personeelsdossiers. Deze planmatige manier helpt een medewerker om te helpen bepalen op welke gebieden hij/zij zich (verder) wil ontwikkelen en hoe die dat het beste kan aanpakken.

Analyse met stuurinformatie Analyse Analyse

Als je onze software gebruikt, wordt er automatisch stuurinformatie opgebouwd en gerapporteerd in het onderdeel analyse. Hierdoor beschik je real time over de vorderingen van afzonderlijke organisatiedelen of combinaties daarvan. Wie hebben er een POP? Hoeveel doelstellingen zijn er dit jaar behaald? Op welke competenties moeten we meer aandacht leggen? Het zijn vragen die je straks eenvoudig beantwoordt.

Wil je meer weten over HR-functionaliteit binnen de financiële dienstverlening?

Download brochure Gratis demo aanvragen

Een paar klanten uit de financiële sector

We zijn op dit moment afspraken aan het inplannen met klanten uit de financiële dienstverlening om die te vragen naar hun ervaringen. Zodra we die uitgeschreven hebben, verschijnen ze hier. Dan krijg je een aardig beeld van hoe accountants, verzekeraars en risicomanagers onze software gebruiken.

Stap je ook over naar het meest flexibele HR-systeem voor de gesprekscyclus in de financiële sector?

Download brochure Gratis demo aanvragen

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.