HRM-software voor de ICT

Je bedrijf adviseert, ontwerpt, bouwt en ondersteunt vooral online. Klanten krijgen volop aandacht en je team kent alle nieuwe technologieën. Maar het wordt wel tijd om je personeelszaken naar een hoger niveau tillen. Een HR-applicatie waarin het functioneren van je medewerkers vastgelegd en gestuurd wordt, is daarvoor een uitkomst.

De Digitale Gesprekscyclus is populair bij bedrijven in de ICT. Zo mogen we onder meer internetbedrijven, softwareontwikkelaars en reclamebureau's tot onze klanten rekenen. Dat is ook niet zo gek, want onze bedrijf is ontstaan vanuit een internetbureau. Onze HRM-software is volledig in te richten naar de bedrijfsprocessen die in de ICT zo belangrijk zijn. Omdat we de ICT-sector al kennen, weten we al veel over de arbeidsverhoudingen, veelvoorkomende functies, competentieprofielen, behoeften en eventuele cao-gerelateerde vereisten. De meeste kennis en informatie stellen we gratis beschikbaar.

Speciaal voor ICT-bedrijven

Nederland ICT

Branche-eisen

Onze software helpt je te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan goed werkgeverschap. En aan afspraken in de branche rondom duurzame inzetbaarheid en beoordeling van personeel.

FNV ICT

Volgens de cao

We hebben al competentieprofielen ontwikkeld voor functies die in de ICK-cao van de FNV ICT veel voorkomen. Die stellen we op verzoek kosteloos ter beschikking, zodat je ze direct kunt gebruiken.

De Digitale Gesprekscyclus

Ontwikkeling

Het functioneren van individuele medewerkers wordt inzichtelijk. Dat biedt volop perspectief voor de ontwikkeling van talent. Het wordt makkelijker om objectief te kunnen belonen naar prestaties.

UWV

Dossieropbouw

Je bouwt van iedere medewerker een personeelsdossier op. Dat kan van pas komen in een ontslagprocedure. Een sluitend dossier zorgt vaak voor een sneller oordeel door het UWV of de kantonrechter.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van HR-software binnen de ICT?

Download brochure Online demo aanvragen

Handige functies voor de ICT

Werken met een goed ingerichte gesprekscyclus verbetert de prestaties van medewerkers. Onze software verlicht het administratieve werk van leidinggevenden en HR-managers. Daarnaast krijgt een directie meer inzicht en controle. Hieronder tref je een aantal functies aan waar ICT-bedrijven zeker blij van worden.

De opbouw van gespreksformulieren Gespreksformulieren Gespreksformulieren

Een gesprekscyclus bestaat uit één of meerdere opeenvolgende gesprekken die in een vooraf bepaalde tijdsperiode gevoerd worden. Digitale gespreksformulieren vormen daarvoor de leidraad. Het aantal, het type en de inhoud van die gesprekken stem je af op je eigen systematiek voor observeren, ontwikkelen of beoordelen. Zodoende kun je ze volledig aan laten sluiten bij de doelen van je organisatie, afdeling of team.

Competenties en competentieprofielen Competenties Competenties

Een competentie is een vaardigheid of bekwaamheid waarover iemand beschikt. Het zijn bouwstenen van succesvol gedrag. Competenties en competentieprofielen kunnen je helpen om te meten hoe geschikt een medewerker is voor een specifieke taak of functie. Competentiegericht werken wordt in De Digitale Gesprekscyclus volledig ondersteund. Je kunt onze competentieprofielen gebruiken, maar ook je eigen profielen invoeren.

360 graden feedback 360 graden feedback 360 graden feedback

Gelijkwaardige of directe collega's zien soms meer dan een leidinggevende. Je verzamelt collegiale feedback via 360° feedback. Indien je gebruik maakt van competentieprofielen, kun je kiezen welke collega's er mogen worden uitgenodigd. Ook de schaalverdeling van de beoordeling bepaal je zelf. Door een handige indeling en kleurenweergave zie je in één oogopslag wie wat heeft ingevuld en hoe zich dat tot elkaar verhoudt.

Persoonlijk ontwikkelplan Persoonlijk ontwikkelplan Persoonlijk ontwikkelplan

Veel organisaties gebruiken een persoonlijk ontwikkelplan (POP) waarin op individueel niveau ontwikkelpunten worden uitgeschreven. Daarom is er in onze HR-applicatie ruimte om je eigen POP-formulieren te uploaden in de digitale personeelsdossiers. Deze planmatige manier helpt een medewerker om te helpen bepalen op welke gebieden hij/zij zich (verder) wil ontwikkelen en hoe die dat het beste kan aanpakken.

Analyse met stuurinformatie Analyse Analyse

Als je onze software gebruikt, wordt er automatisch stuurinformatie opgebouwd en gerapporteerd in het onderdeel analyse. Hierdoor beschik je real time over de vorderingen van afzonderlijke organisatiedelen of combinaties daarvan. Wie hebben er een POP? Hoeveel doelstellingen zijn er dit jaar behaald? Op welke competenties moeten we meer aandacht leggen? Het zijn vragen die je straks eenvoudig beantwoordt.

Wil je meer weten over HR-functionaliteit binnen de ICT-sector?

Download brochure Online demo aanvragen

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.