De opbouw en inhoud van het voortgangsgesprek

Het tweede gesprek heet standaard bij oplevering het functioneringsgesprek. Hierin geeft u aan wat de voortgang is met betrekking tot eerder gemaakte afspraken over resultaten en doelstellingen en is er ruimte om wederzijds te reflecteren op het welbevinden van de medewerker.

De opbouw van het voortgangsgesprek

Het voortgangsgesprek heeft in beginsel standaard dezelfde opbouw als het doelstellingengesprek. Allereerst komt namelijk de voorgang met betrekking tot de eerder gemaakte afspraken terug:

  1. Resultaatdoelstellingen
  2. Persoonlijke ontwikkelpunten
  3. Acties

Vervolgens is er ruimte om het gesprek verder in te vullen ten aanzien van het algemene welzijn van de medewerker. Zaken zoals verzuim, takenpakket, werktijden, werkdruk en samenwerking kunnen allemaal aan de orde komen. Dit tweede deel van het functioneringsgesprek heeft meestal tweerichtingsverkeer in de communicatie als kenmerk.

Uiteraar kunt u ook dit gespreksformulier, net als alle andere gespreksformulieren in de applicatie, als beheerder van uw organisatie geheel naar eigen wens aanpassen. Bijvoorbeeld door het een andere naam te geven, onderdelen te verwijderen, of andere vragen en onderwerpen toe te voegen.

Het belang van een voortgangsgesprek

Het functioneringsgesprek evalueert tussentijds de voortgang van de punten die afgesproken zijn in het doelstellingengesprek. Met dit gesprek kan een realistische kijk worden gegeven op de huidige stand van zaken, of alles op schema loopt. Mocht er iets vertraging dreigen op te lopen, dan is dat middels dit gesprek tijdig te signaleren. In tegenstelling tot het doelstellingen- en beoordelingsgesprek zijn er onbeperkt meerdere tussentijdse functioneringsgesprekken te voeren.

In project X ga ik opleveren zonder fouten

omzet Y behalen

Klanttevrendenheidsuitlsag van Z

Ziekteverzuim onder 5% brengen

Alle gesprekken hebben gevoerd in het kader van de gesprekscyclus

Voortgang in een voortgangsgesprek

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure