HR Thema's

Lees hier alles over de belangrijkste HR thema's van dit moment.

Als deze thema's spelen (bij de HR afdeling) binnen je organisatie, maar je wilt graag advies over de concrete implementatie in de vorm van een HR proces dat ondersteund wordt door een knap stukje software, neem dan contact op.

Exitgesprek

Een exitgesprek, ook wel een afscheidsgesprek genoemd, is een belangrijk onderdeel van het proces van een medewerker die het bedrijf verlaat. Het is een kans om feedback te geven, problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de medewerker zijn of haar vertrek op een positieve manier afsluit.

Read more

De opbouw van een gespreksdossier

Soms wil je een medewerker intensiever volgen dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld omdat je ontevreden bent over het functioneren of omdat je een 'high potential' juist extra wilt kunnen belonen. Met De Digitale Gesprekscyclus leg je prestaties (of het ontbreken daarvan) zorgvuldig vast in een (juridisch sluitend) digitaal gespreksdossier.

Read more

Goed werkgeverschap

Het gebruik van De Digitale Gesprekscyclus stelt je in staat om het HRM-kernproces in een digitaal personeelsdossier te ontsluiten. Hierdoor voldoe je in één keer aan alle wettelijke eisen die op dit gebied bij 'goed werkgeverschap' horen. Goed werkgeverschap houdt het geven van vertrouwen in en ziet dossiervorming als sluitstuk daarvan.

Read more

Het Nieuwe Beoordelen

Op dit moment is er in het vakgebied Personeel & Organisatie veel te doen over ‘Het Nieuwe Beoordelen’. Recentelijk verschenen publicaties over dit thema nemen de stelling daarbij in dat het aloude paradigma van beoordelen aan vernieuwing toe is.

Read more

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een proces waarbij we bewust werken aan onze groei en verbetering. Het gaat om het leren van nieuwe vaardigheden, het veranderen van gedrag, het aanpakken van persoonlijke uitdagingen en het bereiken van onze doelen. Het is een levenslang proces waar we steeds aan kunnen werken, ongeacht onze leeftijd of situatie.

Read more

Feedback geven

Feedback geven is een belangrijk onderdeel van communicatie en een krachtig instrument voor persoonlijke en professionele groei.

Read more