Referentie van Leviaan

In de zesentwintig jaar sinds de oprichting is Leviaan uitgegroeid tot een professionele organisatie met ruim 300 medewerkers die begeleiding bieden aan bijna 1.000 cliënten in de leeftijd van 16 tot 85 jaar.

Deze begeleiding bieden ze in beschermde woonvormen, bij de cliënten thuis en op steunpunten voor werken, leren en dagbesteding. Zo kort als mogelijk, zo lang als noodzakelijk. Hun werkgebied is Zaanstreek, Waterland en West-Friesland. Met hun werk zijn ze voor mensen met chronisch-psychiatrische of ernstig psychosociale problemen de bruggenbouwers tussen hen en de maatschappij.

Over Leviaan

Leviaan begeleidt en ondersteunt mensen met onder meer de diagnose schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, Korsakov en autisme. In toenemende mate gaat het om cliënten met een dubbele diagnose: zij combineren een psychiatrisch ziektebeeld met een verslaving. Leviaan heeft het beleid om geen cliënten met een verslaving als primaire diagnose te begeleiden.

De ervaringen van Leviaan

In een interview vroegen we Ingrid Rempt als hoofd Personeel & Organisatie naar haar ervaringen met De Digitale Gesprekscyclus.

Ingrid Rempt
5

Je krijgt een veel duidelijker inzicht in hoe alles er voor staat. Dat geldt voor de medewerker zelf, maar ook voor de leidinggevenden en voor mij als Hoofd Personeel & Organisatie. De transparantie wordt beter, je krijgt meer inzicht in opleidingswensen en het wordt duidelijker hoe iemand in zijn vel steekt.

Waarom gebruik je De Digitale Gesprekscyclus?

Da's een makkelijke vraag. Een paar jaar geleden besloten wij als organisatie naar een professionele cultuur te willen groeien en daar hoort een concrete gesprekscyclus bij. Daarmee doel ik op meerdere gesprekken per jaar waarin ook aandacht is voor doelstellingen, resultaten en een beoordeling. Toen kwamen wij eigenlijk vanzelfsprekend uit bij De Digitale Gesprekscyclus, omdat het daar goed op aansluit.

Welk HR-systeem gebruikte je hiervoor?

We komen uit een situatie waarin we alleen een jaargesprek voerden met alle medewerkers. Feitelijk was het een soort algemene wederzijdse vrijblijvende evaluatie. De gespreksformulieren hadden we alleen in een papieren variant. Met de overstap naar een professionele oplossing lag het voor de hand om dat ook direct digitaal te organiseren. Digitaal maakt het allemaal heel transparant en eenvoudig. Vanaf je huis kunnen inloggen als medewerker of leidinggevende geeft veel meer openheid en gemak.

Hoe zet je de applicatie in?

Zoals hij bedoeld is. We gebruiken eigenlijk alle elementen die er in zitten. Begin van het jaar het doelstellingengesprek, halverwege het jaar een voortgangsgesprek en aan het einde van het jaar een beoordelingsgesprek. We gebruiken ook de templates voor het Persoonlijk Ontwikkelingsplan en hebben bovendien onze eigen competenties in het systeem gezet.

Zie je vooruitgang bij je medewerkers?

Je krijgt een veel duidelijker inzicht in hoe alles er voor staat. Dat geldt voor de medewerker zelf, maar ook voor de leidinggevende en voor mij als Hoofd P&O. De transparantie wordt beter, je krijgt meer inzicht in opleidingswensen en het wordt duidelijker hoe iemand in zijn vel steekt. Op deze manier zijn er bovendien meerdere momenten dat je elkaar spreekt en waarop je hoort hoe mensen er in staan.

Scheelt het tijd of levert het iets anders op?

Dat het digitaal is geregeld scheelt absoluut tijd. In eerste instantie kost het voeren van gesprekken meer tijd, zeker als je dat niet gewend bent. Leidinggevenden vinden dat altijd veel werk, maar via De Digitale Gesprekscyclus kun je dat wel heel efficiënt organiseren. Doordat je deze gesprekken voert, levert het je ook weer veel andere dingen op.

Wat vind je de belangrijkste pluspunten?

Het overzicht dat je er mee krijgt. De eenvoud van het systeem verschaft dit overzicht snel en toont je exact wat je nodig hebt. Kort en bondig en in een mooie lay-out. Het onderdeel analyse toont in één oogopslag waar het om gaat.

Andere klanten in de zorg & welzijn

Naast RIBW zijn er nog andere organisaties binnen de branche zorg & welzijn die De Digitale Gesprekscyclus gebruiken. Hieronder zie je er een paar.

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure