Referentie van Stopoz

De zelfstandige stichting Stopoz vormt het bestuur van negen openbare scholen in de gemeenten Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Bij elke school van Stopoz is sterk openbaar onderwijs het uitgangspunt.

Over Stopoz

Uitdagend onderwijs, ruimte voor het vormen van persoonlijkheden en scholen die in verbinding staan met hun omgeving. In het beleidsplan geeft Stopoz aan hoe ze deze ambities concreet vorm geven. Met als ijkpunt de leerling die zich bij één van de scholen thuis voelt en zich ontwikkelt. De medewerker die met voldoening ervaart dat vakmanschap ertoe doet. De ouder die betrokken is bij kind en school. En daaromheen de gemeente, ondernemers en tal van maatschappelijke organisaties die zien dat zij iets betekenen voor het onderwijs.

De ervaringen van Stopoz

In augustus 2015 interviewden wij Alma Pereboom, beleidsmedewerker P&O van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid Kennemerland. Stopoz is gebruiker van De Digitale Gesprekscyclus sinds april 2014.

Alma Pereboom
Beleidsmedewerker P&O
5

De Digitale Gesprekscyclus is erg gemakkelijk in gebruik, in één oogopslag zie je wat de bedoeling is. Daarbij is het systeem heel compleet en zijn er heel veel actuele competentieprofielen beschikbaar. Ook is de ondersteuning door middel van het supportcentrum erg fijn. Je kunt de meeste antwoorden op je vragen daar direct vinden.

Waarom gebruik je De Digitale Gesprekscyclus?

"Voor mijn aantreden als beleidsmedewerker P&O was door de werkgroep al besloten om met De Digitale Gesprekscyclus te gaan werken. Men vond en vindt het systeem laagdrempelig en makkelijk in gebruik. Ook is de ondersteuning door middel van het supportcentrum erg fijn. Je kunt de meeste antwoorden op je vragen daar direct vinden. De Digitale Gesprekscyclus is heel gemakkelijk in gebruik, in één oogopslag zie je wat de bedoeling is. Daarbij is het systeem heel compleet en zijn er heel veel actuele competentieprofielen beschikbaar."

Wat vind je belangrijke pluspunten?

"Het is erg fijn dat je ook 'oude' documenten kunt uploaden. Ook is het erg prettig dat de gemaakte afspraken in het eerste gesprek automatisch worden vermeld op het volgende gespreksformulier. Daarbij is er een duidelijke voortgangsbewaking en wordt iedere medewerker per mail aan het naderende gesprek herinnerd zodat men zich tijdig kan voorbereiden, dat is een prima reminder. Het systeem stimuleert de gebruiker om SMART-leerdoelen te formuleren."

Hoe zet je de HRM-applicatie in?

"Wij zetten de applicatie in voor de gesprekkencyclus. Elk jaar voeren wij een gesprek met de betreffende medewerker, daarbij komt dat de medewerker ook heel nadrukkelijk zelf zijn digitale dossier onderhoudt. De medewerker heeft dus heel duidelijk een eigen verantwoordelijkheid."

Hoe zijn de ervaringen van de gebruikers?

"Medewerkers met bescheiden digitale vaardigheden hadden aanvankelijk wat extra begeleiding nodig. Ze hadden soms problemen met wachtwoorden. Over het algemeen kan ik zeggen dat het HR-systeem goed bevalt. Dat geldt in elk geval voor de directeuren met wie ik de kortste lijn heb, over de andere medewerkers in de organisatie kan ik niet zo veel zeggen. Voor Stopoz ben ik de beheerder en ik had al snel mijn weg in het systeem gevonden."

Is er verder nog iets dat je kwijt wilt?

"Je hebt als gebruiker heel veel competentieprofielen tot je beschikking. Deze kun je aan of uit zetten waardoor het systeem toch overzichtelijk blijft."

Andere klanten in het onderwijs

Naast Stopoz zijn er nog andere organisaties binnen het onderwijs die De Digitale Gesprekscyclus gebruiken. Hieronder zie je er een aantal.

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure