Over ons bedrijf

De Digitale Gesprekscyclus is ontstaan vanuit een fusie tussen een HR-adviesorganisatie en een internetbedrijf. Vanaf het eerste moment hebben arbeidspsychologen, adviseurs, vormgevers en programmeurs zich gebogen over de inhoudelijke onderbouwing en technische ontwikkeling van de HR-software. En dat doen ze nog steeds.

De geschiedenis

Een groep HR-experts kwam tot de conclusie dat veel van hun klanten bezig waren met het stroomlijnen van HR-processen en het competentiegericht ontwikkelen van talent. Vaak deden ze dat met behulp van Word, Excel of een aanpassing in een eigen systeem. Een goede en betaalbare oplossing ontbrak echter en zodoende werd het idee van een digitaal gespreksdossier geboren.

In 2009 was De Digitale Gesprekscyclus één van de eerste webapplicaties waarmee het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent mogelijk was. De software heeft zich sindsdien geëvolueerd tot een betrouwbaar systeem dat door tienduizenden mensen gebruikt wordt.

Ruim 25 jaar ervaring

Veel webapplicaties worden ontwikkeld door programmeurs met een goed idee. Bij ons is dat andersom: ruim 25 jaar HR-ervaring vormt de basis van De Digitale Gesprekscyclus. Dat zie je terug in de manier waarop de software werkt, aan de templates die we beschikbaar stellen en de wijze waarop we ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij een implementatie of het verzorgen van een training.

De vormgevers en programmeurs die bij ons werken, zijn opgegroeid met de komst van het internet. De meeste hebben een eigen bedrijf (gehad) en begrijpen hoe ondernemers denken. Ze kunnen bogen op 20 jaar ervaring, maar blijven zich verdiepen in de nieuwste technieken.

De grondleggers van de Digitale Gesprekscyclus

We zijn een compacte club van specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we samen een succesvol team vormen. Hieronder kun je alvast digitaal met ons kennismaken en uitvinden wat ons beweegt.

Daniel Hoopman

Daniel

Account manager

Marten Wilmink

Marten

Product Manager

François Knoppel

François

Back end developer

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.

Je leest het in ons blog

We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling en onderwerpen m.b.t. human resource management. Soms maken we een exotisch uitstapje. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Een goed gesprek in plaats van het jaarlijkse beoordelingsgesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 januari 2023 5

Afgelopen december was het weer tijd voor het jaarlijkse beoordelingsgesprek dat veel werkgevers nog voeren. Het is een beoordeling op basis van geleverde prestaties waaraan een eventuele salarisverhoging is verbonden. Vaak is dit een rituele dans die de gesprekspartners weinig motivatie oplevert. Een beter alternatief bestaat, namelijk een goed gesprek dat gaat over de ontwikkeling van medewerkers en dat hun vertrouwen geeft. Hierbij kijkt de organisatie anders naar performance management.

Lees het artikel

Onboarding, offboarding en het exitgesprek horen bij je gesprekscyclus

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 6 december 2022 132

Exit-gesprekGesprekscyclusOffboardingOnboarding

Werkgevers moeten meer aandacht hebben voor nieuwe, bestaande en vertrekkende medewerkers. Onboarden en zeker ook offboarden hebben meer prioriteit dan ooit met deze zeer krappe arbeidsmarkt. Zo laat het onderzoek Employee journey experience 2022 zien van onderzoeks- en adviesbureau Integron dat plaatsvond onder 5100 Nederlanders.

Lees het artikel

Voorkom 'quiet quitting' met een positieve werknemerservaring

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 29 november 2022 215

Continue dialoogGesprekscyclusPersoonlijk Ontwikkelplan

De laatste twee jaar is er veel veranderd in de rol van managers. Hun werk draait nu om het bevorderen van bedrijfsgroei en het investeren in de ervaring van hun medewerkers. Ze moeten daarbij letten op ‘quiet quitting’. Een goede werknemerservaring kan dat voorkomen.

Lees het artikel

Hoe voer je een goed exitgesprek?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 7 november 2022 213

Exit-gesprekGesprekscyclus

Laat een medewerker die naar een andere werkgever vertrekt niet gaan zonder exitgesprek. Zo’n gesprek kan je organisatie namelijk een hoop informatie opleveren. Het is belangrijk om een exitgesprek goed te voeren als vast onderdeel van je gesprekscyclus.

Lees het artikel

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure