Over ons bedrijf

De Digitale Gesprekscyclus is ontstaan vanuit een fusie tussen een HR-adviesorganisatie en een internetbedrijf. Vanaf het eerste moment hebben arbeidspsychologen, adviseurs, vormgevers en programmeurs zich gebogen over de inhoudelijke onderbouwing en technische ontwikkeling van de HR-software. En dat doen ze nog steeds.

De geschiedenis

Een groep HR-experts kwam tot de conclusie dat veel van hun klanten bezig waren met het stroomlijnen van HR-processen en het competentiegericht ontwikkelen van talent. Vaak deden ze dat met behulp van Word, Excel of een aanpassing in een eigen systeem. Een goede en betaalbare oplossing ontbrak echter en zodoende werd het idee van een digitaal gespreksdossier geboren.

In 2009 was De Digitale Gesprekscyclus één van de eerste webapplicaties waarmee het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent mogelijk was. De software heeft zich sindsdien geëvolueerd tot een betrouwbaar systeem dat door tienduizenden mensen gebruikt wordt.

Ruim 25 jaar ervaring

Veel webapplicaties worden ontwikkeld door programmeurs met een goed idee. Bij ons is dat andersom: ruim 25 jaar HR-ervaring vormt de basis van De Digitale Gesprekscyclus. Dat zie je terug in de manier waarop de software werkt, aan de templates die we beschikbaar stellen en de wijze waarop we ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij een implementatie of het verzorgen van een training.

De vormgevers en programmeurs die bij ons werken, zijn opgegroeid met de komst van het internet. De meeste hebben een eigen bedrijf (gehad) en begrijpen hoe ondernemers denken. Ze kunnen bogen op 20 jaar ervaring, maar blijven zich verdiepen in de nieuwste technieken.

Maak kennis met ons team

We zijn een compacte club van specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we samen een succesvol team vormen. Hieronder kun je alvast digitaal met ons kennismaken en uitvinden wat ons beweegt.

Daniel Hoopman

Daniel

Account manager

Roland Philippo

Roland

Account manager

Marten Wilmink

Marten

Product Manager

François Knoppel

François

Back end developer

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.

Kom je bij ons werken?

Ben je uitgekeken op je huidige baan en is het tijd voor iets nieuws? Wellicht pas je in ons team! Openstaande vacatures vind je hieronder. Als er niets voor je tussen zit, kun je altijd een open sollicitatie sturen. We zijn regelmatig op zoek naar stagiairs, vooral als je in het laatste jaar van je opleiding zit.

Zit er niets voor je bij? Bekijk alle vacatures of probeer een open sollicitatie.

Naar alle vacatures

Je leest het in ons blog

We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling en onderwerpen m.b.t. human resource management. Soms maken we een exotisch uitstapje. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Vier manieren om gemakkelijker feedback te geven

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 11 mei 2021 1

360 feedbackContinue feedbackFeedback

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe je het beste feedback kon geven aan een collega. Het mag de verhoudingen niet verslechteren en tegelijk wil je wel je punt maken. Daarnaast is ook het ontvangen van feedback zonder het persoonlijk op te vatten een aandachtspunt. Hoe pak je de feedback het beste aan?

Lees het artikel

Bijna twee derde bedrijven hecht geen belang meer aan diploma’s

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 26 april 2021 4

Het diploma lijkt niet langer de beste garantie voor een baan te zijn. Een meerderheid (64 procent) van de bedrijven informeert bij nieuwe werknemers niet meer naar een diploma. Zo laat de Lepaya Skills Index zien, een onderzoek van trainingsbureau Lepaya van de openbaar beschikbare vacatureteksten van de 100 snelst groeiende bedrijven in Nederland.

Lees het artikel

Hoe voorkom je paranoia bij je medewerkers?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 13 april 2021 4

Een tiende van de Nederlandse werknemers is bang binnen een jaar zijn baan kwijt te raken. Er staat veel druk op bedrijven door de aanhoudende coronacrisis. Dat vraagt extra aandacht bij managers om de medewerkers gemotiveerd te houden.

Lees het artikel

Hoe geef je dezelfde soort feedback aan mannen en vrouwen?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 8 maart 2021 218

De feedback voor mannen en vrouwen verschilt vaak sterk. Vrouwen zijn de dupe, want die groeien daardoor minder snel door binnen organisaties. Ze krijgen bijvoorbeeld ruim twee keer zo vaak als mannen feedback op hun ‘agressieve’ communicatie. Daarnaast ontvangen ze twee keer meer positieve feedback op teamprestaties dan op individuele prestaties. Ook is de feedback voor vrouwen vager en minder opbouwend. Er is dus nog steeds een flink verschil in feedback naar geslacht (‘gender bias’).

Lees het artikel

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure