Over ons bedrijf

De Digitale Gesprekscyclus is ontstaan vanuit een fusie tussen een HR-adviesorganisatie en een internetbedrijf. Vanaf het eerste moment hebben arbeidspsychologen, adviseurs, vormgevers en programmeurs zich gebogen over de inhoudelijke onderbouwing en technische ontwikkeling van de HR-software. En dat doen ze nog steeds.

De geschiedenis

Een groep HR-experts kwam tot de conclusie dat veel van hun klanten bezig waren met het stroomlijnen van HR-processen en het competentiegericht ontwikkelen van talent. Vaak deden ze dat met behulp van Word, Excel of een aanpassing in een eigen systeem. Een goede en betaalbare oplossing ontbrak echter en zodoende werd het idee van een digitaal gespreksdossier geboren.

In 2009 was De Digitale Gesprekscyclus één van de eerste webapplicaties waarmee het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent mogelijk was. De software heeft zich sindsdien geëvolueerd tot een betrouwbaar systeem dat door tienduizenden mensen gebruikt wordt.

Ruim 25 jaar ervaring

Veel webapplicaties worden ontwikkeld door programmeurs met een goed idee. Bij ons is dat andersom: ruim 25 jaar HR-ervaring vormt de basis van De Digitale Gesprekscyclus. Dat zie je terug in de manier waarop de software werkt, aan de templates die we beschikbaar stellen en de wijze waarop we ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij een implementatie of het verzorgen van een training.

De vormgevers en programmeurs die bij ons werken, zijn opgegroeid met de komst van het internet. De meeste hebben een eigen bedrijf (gehad) en begrijpen hoe ondernemers denken. Ze kunnen bogen op 20 jaar ervaring, maar blijven zich verdiepen in de nieuwste technieken.

Maak kennis met ons team

We zijn een compacte club van specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we samen een succesvol team vormen. Hieronder kun je alvast digitaal met ons kennismaken en uitvinden wat ons beweegt.

Daniel Hoopman

Daniel

Account manager

Marten Wilmink

Marten

Product Manager

François Knoppel

François

Back end developer

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.

Kom je bij ons werken?

Ben je uitgekeken op je huidige baan en is het tijd voor iets nieuws? Wellicht pas je in ons team! Openstaande vacatures vind je hieronder. Als er niets voor je tussen zit, kun je altijd een open sollicitatie sturen. We zijn regelmatig op zoek naar stagiairs, vooral als je in het laatste jaar van je opleiding zit.

Zit er niets voor je bij? Bekijk alle vacatures of probeer een open sollicitatie.

Naar alle vacatures

Je leest het in ons blog

We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling en onderwerpen m.b.t. human resource management. Soms maken we een exotisch uitstapje. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Veel managers vinden mogelijkheden werknemer belangrijker dan capaciteiten

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 3 juni 2022 36

Voor bijna de helft (49 procent) van de managers in Nederland zijn de mogelijkheden van werknemers belangrijker dan hun huidige capaciteiten. Zo laat de ManagementScore van ISBW zien, een onderzoek dat plaatsvond onder ruim 500 Nederlandse managers. Daaruit blijkt ook dat de meerderheid (54 procent) van de respondenten liever energie steekt in het opleiden van de huidige medewerkers dan in het aantrekken van werknemers met de juiste competenties.

Lees het artikel

Vijf tips om het potentieel van werknemers optimaal te gebruiken

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 3 mei 2022 65

In de nieuwe, digitale werkomgeving na corona heeft het meer prioriteit dan ooit dat werkgevers gebruik maken van het volledige potentieel van hun werknemers. Zo’n 42 procent van de gevraagde kerncompetenties van functies is veranderd. Bij- en omscholing en persoonlijke ontwikkeling zijn daarom essentieel.

Lees het artikel

Bedrijven vullen leerbehoeften werknemers beperkt in

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 april 2022 86

Van de werknemers van Nederlandse bedrijven mag maar 35 procent zelf kiezen wat, wanneer en hoe ze willen leren. Bij de bedrijven komt een leercultuur weinig voor. In het algemeen stimuleren leidinggevenden weinig, sluiten de opleidingsmogelijkheden onvoldoende aan bij de leerbehoeften en heerst er onenigheid over de exacte verantwoordelijkheden. Zo blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2022, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

Lees het artikel

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure