Over ons bedrijf

De Digitale Gesprekscyclus is ontstaan vanuit een fusie tussen een HR-adviesorganisatie en een internetbedrijf. Vanaf het eerste moment hebben arbeidspsychologen, adviseurs, vormgevers en programmeurs zich gebogen over de inhoudelijke onderbouwing en technische ontwikkeling van de HR-software. En dat doen ze nog steeds.

De geschiedenis

Een groep HR-experts kwam tot de conclusie dat veel van hun klanten bezig waren met het stroomlijnen van HR-processen en het competentiegericht ontwikkelen van talent. Vaak deden ze dat met behulp van Word, Excel of een aanpassing in een eigen systeem. Een goede en betaalbare oplossing ontbrak echter en zodoende werd het idee van een digitaal gespreksdossier geboren.

In 2009 was De Digitale Gesprekscyclus één van de eerste webapplicaties waarmee het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent mogelijk was. De software heeft zich sindsdien geëvolueerd tot een betrouwbaar systeem dat door tienduizenden mensen gebruikt wordt.

Ruim 25 jaar ervaring

Veel webapplicaties worden ontwikkeld door programmeurs met een goed idee. Bij ons is dat andersom: ruim 25 jaar HR-ervaring vormt de basis van De Digitale Gesprekscyclus. Dat zie je terug in de manier waarop de software werkt, aan de templates die we beschikbaar stellen en de wijze waarop we ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij een implementatie of het verzorgen van een training.

De vormgevers en programmeurs die bij ons werken, zijn opgegroeid met de komst van het internet. De meeste hebben een eigen bedrijf (gehad) en begrijpen hoe ondernemers denken. Ze kunnen bogen op 20 jaar ervaring, maar blijven zich verdiepen in de nieuwste technieken.

De grondleggers van de Digitale Gesprekscyclus

We zijn een compacte club van specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we samen een succesvol team vormen. Hieronder kun je alvast digitaal met ons kennismaken en uitvinden wat ons beweegt.

Daniel Hoopman

Daniel Account manager

Marten Wilmink

Marten Product Manager

François Knoppel

François Lead developer

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.

Je leest het in ons blog

We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling en onderwerpen m.b.t. human resource management. Soms maken we een exotisch uitstapje. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Hoe zorg je als werkgever voor een goed functioneringsgesprek?

Functioneringsgesprek

Je bent niet verplicht om een functioneringsgesprek of een beoordelingsgesprek te voeren met je werknemers. Deze gesprekken bevorderen echter wel hun ontwikkeling. Bovendien vergroot je de kans ermee om medewerkers langer aan je organisatie te binden. Daarnaast kan je met een functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek slechte prestaties van een werknemer aan de orde stellen. In deze blog gaan we in op een goede aanpak van een functioneringsgesprek.

Lees het artikel

Bila gesprek

bilaGoed gesprek

Bila-gesprekken vormen de hoeksteen bij het voeren van een effectief personeelsbeleid. Een Bila, afgeleid van het woord 'bilateraal', benadrukt de tweezijdigheid van dit overleg, waar zowel de medewerker als de leidinggevende actieve deelnemers zijn in het streven naar wederzijds begrip en ontwikkeling.

Lees het artikel

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure