Over ons bedrijf

De Digitale Gesprekscyclus is ontstaan vanuit een fusie tussen een HR-adviesorganisatie en een internetbedrijf. Vanaf het eerste moment hebben arbeidspsychologen, adviseurs, vormgevers en programmeurs zich gebogen over de inhoudelijke onderbouwing en technische ontwikkeling van de HR-software. En dat doen ze nog steeds.

De geschiedenis

Een groep HR-experts kwam tot de conclusie dat veel van hun klanten bezig waren met het stroomlijnen van HR-processen en het competentiegericht ontwikkelen van talent. Vaak deden ze dat met behulp van Word, Excel of een aanpassing in een eigen systeem. Een goede en betaalbare oplossing ontbrak echter en zodoende werd het idee van een digitaal gespreksdossier geboren.

In 2009 was De Digitale Gesprekscyclus één van de eerste webapplicaties waarmee het beoordelen van medewerkers en het ontwikkelen van talent mogelijk was. De software heeft zich sindsdien geëvolueerd tot een betrouwbaar systeem dat door tienduizenden mensen gebruikt wordt.

Ruim 25 jaar ervaring

Veel webapplicaties worden ontwikkeld door programmeurs met een goed idee. Bij ons is dat andersom: ruim 25 jaar HR-ervaring vormt de basis van De Digitale Gesprekscyclus. Dat zie je terug in de manier waarop de software werkt, aan de templates die we beschikbaar stellen en de wijze waarop we ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij een implementatie of het verzorgen van een training.

De vormgevers en programmeurs die bij ons werken, zijn opgegroeid met de komst van het internet. De meeste hebben een eigen bedrijf (gehad) en begrijpen hoe ondernemers denken. Ze kunnen bogen op 20 jaar ervaring, maar blijven zich verdiepen in de nieuwste technieken.

Maak kennis met ons team

We zijn een compacte club van specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, waardoor we samen een succesvol team vormen. Hieronder kun je alvast digitaal met ons kennismaken en uitvinden wat ons beweegt.

Daniel Hoopman

Daniel

Account manager

Marten Wilmink

Marten

Product Manager

François Knoppel

François

Back end developer

Kitty van der Veen

Kitty

Support manager

Heb je advies op maat nodig? Bel ons op 075 - 670 2715.

Kom je bij ons werken?

Ben je uitgekeken op je huidige baan en is het tijd voor iets nieuws? Wellicht pas je in ons team! Openstaande vacatures vind je hieronder. Als er niets voor je tussen zit, kun je altijd een open sollicitatie sturen. We zijn regelmatig op zoek naar stagiairs, vooral als je in het laatste jaar van je opleiding zit.

Zit er niets voor je bij? Bekijk alle vacatures of probeer een open sollicitatie.

Naar alle vacatures

Je leest het in ons blog

We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling en onderwerpen m.b.t. human resource management. Soms maken we een exotisch uitstapje. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Meer flexibiliteit maakt andere aansturing medewerkers nodig

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 16 november 2021 55

Een groeiend aantal kantoormedewerkers doet een beroep op het overal en altijd kunnen werken. Flexibel werken vanaf het hoofdkantoor, een lokaal deelkantoor of vanuit huis is nodig voor een goede werk-privébalans. Onderzoek van IWG van april 2021 laat zien dat naast salaris werknemers flexibele werktijden (72 procent) en een flexibele werkplek (50 procent) vaak in hun top vijf van belangrijke arbeidsvoorwaarden zetten. Die toegenomen flexibiliteit vraagt wel om een andere vorm van leidinggeven.

Lees het artikel

Competenties zijn bepalend voor selectie nieuwe medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 3 november 2021 101

Een groot deel (78 procent) van HR-verantwoordelijken vindt competenties bepalend bij de selectieprocedure voor een functie. Zo laat onderzoek onder 1055 Nederlandse HR-verantwoordelijken zien, dat is uitgevoerd door Panelwizard voor De Staffing Groep. Een vijfde van de ondervraagden heeft echter niet scherp welke competenties hun medewerkers moeten heb ben voor een succesvolle toekomst van hun organisatie.

Lees het artikel

Laat je team maximaal presteren met coachend leidinggeven

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 oktober 2021 66

Coachend leidinggeven is belangrijk om het maximale uit een team te halen. Zo zorg je voor zelfstandige medewerkers, bevorder je eigen verantwoordelijkheid en stimuleer je hun ontwikkeling. De kunst is om dat als leidinggevende te doen zonder dat je al te sturend bent.

Lees het artikel

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure