Competentieprofielen

Veel onderwijsinstellingen gebruiken competenties als onderdeel van hun gesprekscyclus. Het is een ‘praktische gemeenschappelijke taal’ om concrete feedback te organiseren en te praten over wat er wordt verwacht, waar ontwikkelruimte ligt en waarom bepaalde resultaten wel of niet tot stand komen.

Aangezien competenties altijd gaan over zichtbaar gedrag is het bovendien een veilige manier om met elkaar in gesprek te zijn over vaardigheden en ontwikkeling.

Competentieprofielen in het onderwijs

In de applicatie is een omvangrijke database beschikbaar met competentieprofielen voor het onderwijs. Wij rekenen alle scholen en schoolbesturen uit het Primair Onderwijs (PO), Voortgezet Onderwijs (VO), en Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO), alsook brede scholen, S(B)O scholen, IKC’s, kinderopvang, mytylscholen, tyltylscholen, Jenaplan, Dalton, Montessori tot onze klanten die allemaal de juiste competentieprofielen kunnen vinden in onze applicatie.

Feedback op competenties

De Digitale Gesprekscyclus biedt volledige ondersteuning voor het werken met competenties. In de gesprekscyclus van iedere medewerker is er de mogelijkheid om een competentieprofiel met gedragsvoorbeelden te plaatsen en dit profiel in te vullen.

Het betreffende competentieprofiel is vervolgens naar keuze in te vullen door de medewerker zelf, de leidinggevende en door collega’s middels 360° feedback. Er kunnen ook personen van buiten de organisatie worden uitgenodigd om feedback te geven.

Zelf competentieprofielen aanpassen en toevoegen

Om te zorgen dat er geen wildgroei aan verschillende competentieprofielen ontstaat in de organisatie kan de eigen beheerder bepalen welke profielen gebruikt kunnen worden en welke niet. Alsof dat nog niet genoeg is kun je als beheerder ook bestaande competentieprofielen naar eigen wens aanpassen of geheel eigen profielen toevoegen. Ook de antwoordmogelijkheden waarmee profielen worden ingevuld zijn zelf instelbaar. Kortom, aan alles is gedacht.

Heeft u vragen over de beschikbare competentieprofielen in het onderwijs of mist u specifieke competentieprofielen voor uw organisatie? Neem dan contact op per telefoon via +31 (75) 670 2715 of plan hieronder een gratis online demo in.

Download de brochure voor het onderwijs

Meer weten over de inzet van de Digitale Gesprekscyclus in het onderwijs? Download onze brochure met meer informatie.

Als je liever direct vrijblijvend met een expert wil spreken over de mogelijkheden, vraag dan een demonstratie aan. We presenteren de mogelijkheden van de software vrijblijvend via internet of bij jou op locatie.

Download hier de brochure