360 graden feedback

Gelijkwaardige of directe collega's zien soms meer dan een leidinggevende. Je verzamelt collegiale feedback met het onderdeel 360° feedback. Indien je gebruik maakt van competentieprofielen, kun je kiezen welke collega's er mogen worden uitgenodigd.

Standaard hebben de leidinggevende én medewerker rechten om het competentieprofiel in te vullen. Je hebt echter de mogelijkheid om te bepalen of dat teruggeschroefd wordt tot enkel de leidingevende of dat dit uitgebreid wordt tot vier collega's van die betreffende medewerker.

  • Alleen de leidinggevende (90° feedback);
  • Zowel de leidingevende als de medewerker (180° feedback);
  • De leidinggevende, medewerker en meerdere collega's (360° feedback).

Zelfregie bij 360 graden feedback

Vervolgens bepaal je wie de mogelijkheid heeft om die vier collega's uit te nodigen: de leidinggevende of de medewerker zelf. Soms wil je dit aan de medewerker over laten, terwijl dat in andere situaties beter door de leidinggevende gedaan kan worden. Door een handige indeling in kleuren en het weergave van gemiddelden is in één oogopslag duidelijk wie wat heeft ingevuld en hoe dat zich onderling verhoudt.

Tenslotte is het mogelijk om aan te geven of een leidinggevende mag zien hoe een medewerker zichzelf beoordeeld heeft, alvorens hij zijn eigen resultaat definitief opslaat. Dit kan namelijk invloed hebben op de manier waarop een leidinggevende beoordeelt.

Feedback van collega's via 360 graden feedback
Heb je een vraag over dit onderwerp?

Laat het ons horen! We adviseren je graag persoonlijk via 075 - 670 2715.

Meer weten over 360 graden feedback?

Vraag hieronder de online demonstratie aan voor een digitale rondleiding.

Online demo aanvragen