Inhoudelijke managementinformatie

Weet jij welke leidinggevenden op schema liggen met hun beoordelingsgesprekken? Op welke competenties er goed gescoord wordt? En of dat beter is dan vorig jaar? Met De Digitale Gesprekscycus beschik je op ieder moment over die nuttige stuurinformatie.

De analysefunctie van onze HR-software geeft je toegang tot realtime managementinformatie. Enerzijds bestaat die informatie simpelweg over de voortgang van het proces. Anderzijds geeft deze inzicht in de inhoudelijke en kwalitatieve stand van zaken voor de kritische succesfactoren van personeelsmanagement.

Beantwoord deze vragen middels de analyse

De analyse geeft op ieder moment antwoord op de volgende vragen:

  • Welke competenties 'scoren' goed in mijn organisatie?
  • Welke competenties 'scoren' beter dan vorig jaar?
  • Zijn de effecten van mijn opleidingsprogramma meetbaar?
  • Welke competenties blijven achter ten aanzien van onze wens?
  • Op welke afdeling behalen medewerkers gemiddeld de hoogste beoordeling?
  • Wie waren mijn beste medewerkers in de afgelopen periode?
  • Hebben alle medewerkers een veiligheidsinstructie gekregen?
  • Wie hebben van hun leidinggevende het predicaat 'high potential' gekregen in de afgelopen periode?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, nog veel meer is mogelijk. Die mogelijkheden zijn vooral zo groot omdat je zelf bepaalt welke onderwerpen en vragen er aan de orde komen in de gesprekken die worden gevoerd en de formulieren die worden ingevuld. Indien je bijvoorbeeld organisatiebreed besluit de 'interesse in deelname aan een kweekvijver' als onderdeel op te nemen in een formulier, dan zijn de uitkomsten van die inventarisatie terug te vinden in de analyse. Voor de volledigheid merken we nog op dat je kunt analyseren op ieder gewenst niveau van je organisatie of op een willekeurige combinatie van losse organisatiedelen.

Stuurinformatie voor HRM-beleid

De inhoudelijke stuurinformatie geeft uitstekende input voor je HRM-beleid. Je kunt er de keuzes voor HRM-speerpunten mee bepalen, maar ook monitoren wat het effect van HRM-projecten en programma's is. Een concreet voorbeeld? Uit de analyse van De Digitale Gesprekscyclus blijkt dat de competentie 'Leidinggeven' lager scoort dan wenselijk bij het middenmanagement. Uit diezelfde analyse blijkt tevens dat medewerkers minder tevreden zijn over de relatie met hun leidinggevende. Dit kan een reden zijn om een HRM-programma in gang te zetten waarmee de leidinggevende vaardigheden van het middenmanagement verhoogd kunnen worden. Na een bepaalde periode kun je opnieuw deze analyse maken en daarmee vaststellen of de inspanningen effect hebben. Deze waardevolle informatie geeft veel controle én de mogelijkheid tot tijdige bijsturing.

Analyse van resultaatdoelstellingen, meerkeuzevragen en competentieresultaten

Belangrijke voordelen van inhoudelijke managementinformatie

Bekijk welke leidinggevenden op schema liggen met hun beoordelingsgesprekken;
Vind uit welke competenties in je organisatie goed scoren;
Analyseer hoeveel resultaatdoelstellingen er gehaald zijn dit jaar;
Vergelijk huidige resultaten met die van een voorgaande periode;
Ontdek wie de best presterende medewerkers zijn;
Bekijk hoeveel en welke medewerkers actief aan hun ontwikkeling werken;
Analyseer op organisatie-, afdelings- of individueel niveau.
Heb je een vraag over dit onderwerp?

Laat het ons horen! We adviseren je graag persoonlijk via 075 - 670 2715.

Ontdek de software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! We presenteren de mogelijkheden van de software graag persoonlijk via schermdeling of via een online video. Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure