Zelfregie

De Digitale Gesprekscyclus is tot stand gekomen o.b.v. de inzichten van arbeidspsychologen en HR-experts. Er is grondig nagedacht over de inhoud en de manier waarop het proces gestuurd kan worden, door zowel leidinggevenden als medewerkers zelf.

De Digitale Gesprekscyclus is niet zomaar een plek waar losstaande informatie over beoordelen, functioneren, competenties, etc. wordt vastgelegd. Het fijne aan de applicatie is dat je kunt bepalen in welke volgorde en op welke termijn de verschillende stappen uit de beoordelings- en ontwikkelcyclus door medewerkers en leidinggevenden moeten worden genomen en hoe deze stappen er inhoudelijk uitzien. Dat kan variëren van in te vullen formulieren voor een beoordelingsgesprek tot en met 360°-feedback op competenties.

Geef medewerkers regie over het proces

Het uitgangspunt van een vaste volgorde van verschillende onderdelen in de gesprekscyclus biedt overzicht en daarmee de mogelijkheid er sturing aan te geven. Dat begint bij de leidinggevenden die uitvoering geven aan de gesprekken, maar ook door de regie over het hele HR-proces in handen te geven van medewerkers. Door een vernuftig rappelleringssysteem en een dashboard met agenda, wordt iedereen op een prettige manier geprikkeld om te zorgen dat de gesprekken en de verslaglegging daaromtrent op gang blijven.

Belangrijke voordelen van zelfregie binnen het proces

  • Bepaal zelf het aantal, de inhoud en de volgorde van gesprekken;
  • Bepaal zelf of de medewerker of leidinggevende regie heeft over het proces;
  • Volg de status en voortgang van het proces binnen de organisatie;
  • Notificatie en rappeleer mogelijkheden voor leidinggevenden en medewerkers;
Heb je een vraag over dit onderwerp?

Laat het ons horen! We adviseren je graag persoonlijk via 075 - 670 2715.

Meer weten over zelfregie?

Vraag hieronder de online demonstratie aan voor een digitale rondleiding.

Online demo aanvragen