Referentie van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra

Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra (SSOE) is hét expertisecentrum voor onderwijs, ambulante begeleiding en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar.

Over SSOE

De SSOE-expertisecentra bestaan uit scholen voor speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO), de Externe Dienstverlening (ED), het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant en het Arbeids Transitie Centrum (ATC).

De ervaringen van SSOE

In augustus 2015 interviewden wij Hilbert de Vries, bestuurder van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra in de regio Eindhoven. Hilbert is gebruiker van De Digitale Gesprekscyclus sinds juni 2015 maar heeft als bestuurder in zijn vorige werksituatie ook al twee jaar met De Digitale Gesprekscyclus gewerkt.

Hilbert de Vries
Hilbert de Vries
Bestuurder
5

De belangrijkste pluspunten vind ik dat de applicatie heel toegankelijk, zeer gebruiksvriendelijk en erg overzichtelijk is. Er zijn geen uitgebreide cursussen nodig om ermee te kunnen werken. Daarbij is De Digitale Gesprekscyclus heel compleet. Het is erg fijn dat ik als bestuurder online kan zien of men zich aan de afspraken houdt.

Waarom gebruik je De Digitale Gesprekscyclus?

"Ik gebruik de applicatie om de gesprekkencyclus op een kwalitatief goed niveau te krijgen, het proces stroomlijnen is voor mij een heel belangrijke reden. Veel schoolbesturen zeggen wel een gesprekkencyclus te hebben, maar mijn ervaring is dat er dan vaak al heel lang geen gesprekken met medewerkers zijn gevoerd. Zonder een goede HR-applicatie is het moeilijk om over overzichten en analysegegevens te beschikken. In het algemeen vind ik eenduidigheid ook erg belangrijk. Dit alles wordt mogelijk door gebruik te maken van De Digitale Gesprekscyclus."

Hoe zet je de HR-applicatie in?

"Ik heb me -samen met de directeuren- breed georiënteerd op diverse pakketten, ook de pakketten die al op enkele scholen werden gebruikt hebben we nog een kritisch bekeken. Goed beschouwd hebben de directeuren zelf gekozen, dat vind ik gelet op jet draagvlak erg belangrijk. Over het algemeen vonden we de pakketten te beperkt. Het is belangrijk om je te realiseren dat geen enkel HR-systeem 100% voldoet, maar De Digitale Gesprekscyclus kwam wel heel erg dichtbij. Na de definitieve keuze hebben we gekozen voor een aanvullend implementatietraject waardoor we direct ook goede procedureafspraken hebben gemaakt waar iedereen bij was. Dit was de investering wel waard."

Hoe zijn de ervaringen van de directeuren?

"Onze ervaringen zijn nu nog pril: sommigen zijn al begonnen, anderen nog maar net. Tot dusver zijn de ervaringen positief. Wij hebben ervoor gekozen om als start van de cyclus te werken met kijkwijzers. Dat levert direct al leuke inzichten op, zoals een directeur die me vertelde dat hij eigenlijk best moeite had met het invullen van een competentieprofiel van een leerkracht waaruit voortkwam dat hij vaker in de klas zou gaan kijken."

Is er verder nog iets dat je kwijt wilt?

"Het is een fijne applicatie, het inkopen van een aanvullend implementatietraject is heel erg nuttig en beveel ik iedereen aan."

Andere klanten in het onderwijs

Naast SSOE zijn er nog andere organisaties binnen de onderwijsbranche die De Digitale Gesprekscyclus gebruiken. Hieronder zie je er een paar.

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure