Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Een goed exitgesprek voeren

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 7 november 2022 97

Exit-gesprekGesprekscyclus

Laat een medewerker die naar een andere werkgever vertrekt niet gaan zonder exitgesprek. Zo’n gesprek kan je organisatie namelijk een hoop informatie opleveren. Het is belangrijk om een exitgesprek goed te voeren als vast onderdeel van je gesprekscyclus.

Lees het artikel

Medewerkers behouden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 27 oktober 2022 87

Continue dialoogGesprekscyclusPersoonlijk Ontwikkelplan

Werkgevers gaan ver om nieuwe medewerkers aan te trekken. Denk aan veel extra vakantiedagen, gratis woonruimte, wekelijkse massages, flexibele werktijden en extra hulp bij de kinderopvang. Het behouden van werknemers krijgt echter minder aandacht. Hoe pak je dat zo goed mogelijk aan?

Lees het artikel

Bevorder duurzame inzetbaarheid

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 27 september 2022 142

Duurzame inzetbaarheidPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Werknemers moeten zich blijven ontwikkelen voor duurzame inzetbaarheid. Dit geldt met name voor flexwerkers, lager opgeleiden en 55-plussers. Voor hen is het erg belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren om de veranderingen op lange termijn te kunnen volgen. Zo blijkt uit een voortgangsrapportage van de SER.

Lees het artikel

Toptalent aantrekken en behouden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 15 september 2022 201

Veel organisaties hebben steeds grotere problemen met de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. Zozeer zelfs, dat het welzijn van personeel een drijvende kracht is geworden bij de werving en het talentbehoud. Uit onderzoek van leverancier van ergonomische hulpmiddelen Ergotron blijkt dat voor 59 procent van alle Nederlandse werknemers ergonomische apparatuur en een gezonde werkomgeving doorslaggevend zijn bij de keuze van een nieuwe werkgever.

Lees het artikel

Hoe kun je je team ontwikkelen?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 augustus 2022 243

CultuurDoelstellingenOntwikkelingOrganisatiedoelen

Door de veranderende wereld met veel nieuwe ontwikkelingen werken we op een andere manier. Dit beïnvloedt de functie-inhoud en de benodigde competenties. De leidinggevende van vroeger lijkt niet meer op de huidige leidinggevende. Het onder meer werken met agile en scrum in steeds plattere en transparantere organisaties heeft de rol van de huidige managers veranderd.

Lees het artikel

Competenties zijn belangrijker dan een diploma

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 24 augustus 2022 226

Competenties

De toekomstige arbeidsmarkt draait om competenties. Zo staat in de zesde editie van het tweejaarlijkse onderzoeksrapport ‘Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI)’ van TNO en het CBS. Het onderzoek geeft aan dat een centrale rol voor taken en competenties positieve gevolgen kan hebben.

Lees het artikel

Motivatie deel van gesprekscyclus

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 16 augustus 2022 290

FunctioneringsgesprekMotivatie

Motivatie van je werknemers is belangrijk. Het onderwerp staat echter niet vaak op de agenda van bedrijven. Hoe komt dat en wat is er aan te doen?

Lees het artikel

Managers persoonlijke ontwikkeling

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 5 augustus 2022 197

Persoonlijk Ontwikkelplan

Volgens 22 procent van de HR-professionals bij Nederlandse bedrijven vindt hun management investeren in scholing en persoonlijke ontwikkeling van het personeel niet noodzakelijk.

Lees het artikel

Wat betekent hybride werken voor leidinggeven?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 16 juni 2022 285

De coronacrisis heeft het werken behoorlijk veranderd. De ingrijpendste verandering is misschien wel het meer thuis werken. Dat heeft gevolgen voor de rol van leidinggevenden. In deze blog lees je op basis van een whitepaper van Nationale Vacaturebank en Intermediair vier manieren hoe je daar als leidinggevende goed mee om kunt gaan.

Lees het artikel

Mogelijkheden werknemer belangrijker

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 3 juni 2022 300

Voor bijna de helft (49 procent) van de managers in Nederland zijn de mogelijkheden van werknemers belangrijker dan hun huidige capaciteiten. Zo laat de ManagementScore van ISBW zien, een onderzoek dat plaatsvond onder ruim 500 Nederlandse managers. Daaruit blijkt ook dat de meerderheid (54 procent) van de respondenten liever energie steekt in het opleiden van de huidige medewerkers dan in het aantrekken van werknemers met de juiste competenties.

Lees het artikel