Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

HR-afdelingen onderschatten risico’s datagebruik

Daniel Hoopman 23 januari 2018 88

AVGGDPRPrivacyVeiligheidWbp

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) betekent hoge boetes voor bedrijven als zij zich niet houden aan de strenge eisen van deze Europese wetgeving voor hun databeleid. HR-afdelingen blijken opvallend veel risico te lopen. De AVG gaat gelden vanaf 25 mei 2018.

Lees het artikel

Wat zijn de regels voor privacy in het personeelsdossier?

Daniel Hoopman 9 januari 2018 166

DatalekPersoneelsdossierPersoonsgegevensPrivacy

Een goed personeelsdossier is belangrijk. Daar hoort ook aandacht voor de privacy van de betreffende medewerker bij. Let er dus op dat je deze privacy niet schendt. In dit artikel een overzicht van gegevens die je volgens de Autoriteit Persoonsgegeven wél mag opnemen in een personeelsdossier.

Lees het artikel

Vier kwaliteiten die een ideale medewerker heeft

Daniel Hoopman 27 september 2017 580

CommunicatieCompetentiesHRTeam

Philip Lacor, Vice President Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Dropbox werkte eerder bij Dell, Vodafone en GE. Daarbij deed hij veel ervaring op met het vinden van de juiste mensen voor die bedrijven. Bij Dropbox onderzocht hij vier eigenschappen waaraan de ideale medewerker voldoet.

Lees het artikel

Prestatiemanagement en feedback moeten veranderen

Daniel Hoopman 18 september 2017 468

360 feedbackFeedbackFunctionerenHRPrestatiemanagementTeam

Een groot deel van medewerkers van Nederlandse bedrijven vindt dat hun organisatie prestatiemanagement en feedback moeten veranderen. Dit laat onderzoek van TruQu onder werknemers van 107 organisaties zien.

Lees het artikel

In organisaties is zwijgen geen goud

Daniel Hoopman 11 september 2017 411

BeoordelingsgesprekCommunicatieFunctionerenFunctioneringsgesprekLeidinggevendeOntwikkelingTeam

Een onderzoek onder ruim duizend Amerikaanse werknemers leidde tot een boeiende uitkomst. Ieder belangrijk gesprek dat niet plaatsvindt, kost 7000 euro en een verspilde werkweek aan arbeidsuren.

Lees het artikel