Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Investeer in vertrekkende medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 november 2019 7

BeoordelingsgesprekGesprekscyclusGespreksdossier

Naast investeren in het inwerken van mensen, moeten werkgevers ook zorgen dat ze vertrekkende werknemers goed begeleiden. Dit stelt David Sturt, vicepresident van het hrm-onderzoeksbureau O.C. Tanner Institute, op de site van Harvard Business Review.

Lees het artikel

Autonomie houdt medewerkers gezond

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 november 2019 20

DoelstellingenZelfsturing

Het hangt af van de taak wat medewerkers precies motiveert en gemotiveerd houdt. De mate van autonomie is hierbij steeds van invloed. Met meer autonomie zorg je als werkgever voor minder werkdruk en dus gezonder werken.

Lees het artikel

Geven en ontvangen van feedback

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 5 november 2019 29

360 feedbackContinue feedbackFeedback

In steeds meer organisaties geven medewerkers elkaar feedback over gedrag en resultaat. Wel worstelen veel organisaties met feedback. Zo blijkt uit onderzoek naar feedback en feedbackcultuur dat talentmanagementbureaus GITP en PiCompany, in samenwerking met Motivaction, onlangs uitvoerden.

Lees het artikel

Vaardigheden op de arbeidsmarkt

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 24 oktober 2019 33

CompetentiesVaardigheden

Zowel de werkvloer als de arbeidsmarkt veranderen in hoog tempo vanwege de vele maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dit heeft gevolgen voor de vaardigheden die werknemers moeten bezitten om van meerwaarde te zijn voor hun organisatie. Het World Economic Forum deed hier onderzoek naar.

Lees het artikel

Praat over fouten

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 10 september 2019 112

Mensen stoppen mislukkingen graag weg, vanwege de angst voor gezichtsverlies. Openheid over fouten levert echter uiteindelijk veel meer op.

Lees het artikel

Duurzame ontwikkeling

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 29 augustus 2019 104

Als het aan de werkgevers ligt, zijn investeringen in de ontwikkeling van werknemers voortaan een volwaardige arbeidsvoorwaarde. Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN benadrukten dit bij de presentatie van hun gezamenlijke arbeidsvoorwaardennota voor 2019 ‘Klaar voor veranderend werk’.

Lees het artikel

Werkgever stippelt persoonlijke ontwikkeling medewerker nog steeds uit

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 28 augustus 2019 114

LoopbaanOntwikkelingOpleiding

Hoewel het persoonlijk opleidingsbudget met een opmars bezig is, heeft maar 14 procent van de Nederlandse werknemers zelf de regie over zijn persoonlijke ontwikkeling. De werkgever wijst nog altijd in 32 procent van de gevallen opleidingen en trainingen toe aan zijn medewerkers. Zo laat onderzoek zien van HRM-softwareleverancier Protime onder 1019 werknemers.

Lees het artikel

Steun werkgever belangrijk voor werknemer die gezonder wil leven

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 19 augustus 2019 98

FeedbackHR

Aan het begin van het nieuwe (school)jaar hebben veel mensen weer hun lijstje met goede voornemens. Ongetwijfeld gaat het dan vaak om gezonder leven door meer bewegen en beter eten. Dat is zowel voor de persoon zelf als de werkgever voordelig. Ondersteuning door de werkgever bij een gezondere levensstijl speelt een belangrijke rol. Hoe kan dat het beste?

Lees het artikel

Zeven aandachtspunten om je medewerkers te motiveren

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 7 augustus 2019 125

MotivatiePrestatiemanagement

Onderzoekers, waaronder gedragseconoom Dan Ariely, bestudeerden het begrip ‘motivatie’. Ze kwamen tot zeven inzichten voor werkgevers voor (meer) gemotiveerde medewerkers. Deze komen in deze blog aan de orde.

Lees het artikel

Vier aandachtpunten om talent te werven en te behouden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 30 juli 2019 99

CommunicatieLoopbaanMotivatie

Werkgevers kunnen hun talentvolle medewerkers beter behouden als deze betekenisvol werk kunnen doen en de missie van hun werkgever ondersteunen. Daarnaast is de werk-privébalans belangrijk en moeten managers aandacht schenken aan hun communicatie met medewerkers. Zo blijkt uit onderzoek van Great Place to Work naar goed werkgeverschap.

Lees het artikel