Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Strategisch talentmanagement draait om meer dan alleen kennis en kunde

Daniel Hoopman 24 oktober 2018 28

talenttalent management

Vaak denken organisaties dat het bij strategisch talentmanagement vooral gaat om het inventariseren van sterke punten. Volgens Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit, is dat onterecht. Bij strategisch talentmanagement komen ook de motivatie en werkomgeving van medewerkers aan de orde.

Lees het artikel

Talent bevindt zich binnen de eigen muren

Daniel Hoopman 10 oktober 2018 54

talenttalent management

In hun zoektocht naar nieuw talent laten werkgevers recruiters de arbeidsmarkt afzoeken. Volgens experts is dat vaak niet nodig. Werkgevers kunnen dat talent ook intern vinden.

Lees het artikel

Organisatiedoelen moeten helder zijn voor medewerkers

Daniel Hoopman 26 september 2018 96

DoelstellingenGesprekscyclusOrganisatiedoelen

Veel organisaties bepalen aan het begin van het jaar hun doelstellingen voor het nieuwe jaar. Ruim een kwart van de medewerkers (28 procent) tast echter in het duister wat de organisatiedoelen zijn. Zo blijkt uit onderzoek onder 1000 werknemers van Protime, een bedrijf dat software voor tijdregistratie maakt.

Lees het artikel

Het hele jaar feedback beter dan eens per jaar

Daniel Hoopman 13 september 2018 108

FeedbackFunctioneringsgesprekGesprekscyclusPrestatiemanagement

Werkgevers besteden jaarlijks zeker een miljard euro aan beoordelingsgesprekken. De jaarlijkse evaluatie van werknemers demotiveert en heeft geen positieve invloed op prestaties. Dit komt naar voren uit een zevenjarig onderzoek van Kilian Wawoe, docent Human Resources Management van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees het artikel

Koppeling met Nmbrs®

Marten Wilmink 11 september 2018 120

HR-systeemIntegratieKoppelingNmbrs

De Digitale Gesprekscyclus biedt vanaf heden voor alle bestaande en nieuwe klanten een koppeling met de salarisadministratie-software van Nmbrs®. De koppeling zorgt ervoor dat gebruikersinformatie binnen beide applicaties automatisch up-to-date wordt gehouden.

Lees het artikel

Vier manieren om de sfeer te verbeteren in een kleine organisatie

Daniel Hoopman 16 augustus 2018 412

TeamVerantwoordelijkheidZelfsturing

Het is niet opmerkelijk dat het groepsgevoel in een kleine organisatie sterk is. Iedereen kent elkaar en dat zorgt al snel voor meer eenheid. Het kan echter nog beter. Adviesbureau House of Performance, dit jaar uitgeroepen tot Best Place to Work 2018 in de categorie Small Workplaces, geeft vier tips voor het verbeteren van de werksfeer in kleine organisaties.

Lees het artikel

Wat komt er allemaal kijken bij de beoordelingscyclus?

Daniel Hoopman 16 april 2018 646

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

De jaarlijkse beoordelingscyclus is niet altijd even gemakkelijk voor medewerkers en ook leidinggevenden. HR manager Ellen Walthuis heeft er veel ervaring mee en behandelde een aantal belangrijke aandachtspunten over de cyclus op de site XpertHR Actueel.

Lees het artikel

Geen beoordeling voor kwart medewerkers op kantoor

Daniel Hoopman 4 april 2018 281

BeoordelenBeoordelingsgesprekFunctionerenFunctioneringsgesprek

Je zou denken dat er bijna geen organisaties meer zijn die niet werken met beoordelings- en functioneringsgesprekken. Toch ontvangt 28 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers nog geen beoordeling over hun functioneren.

Lees het artikel