Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Wat komt er allemaal kijken bij de beoordelingscyclus?

Daniel Hoopman 16 april 2018 242

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

De jaarlijkse beoordelingscyclus is niet altijd even gemakkelijk voor medewerkers en ook leidinggevenden. HR manager Ellen Walthuis heeft er veel ervaring mee en behandelde een aantal belangrijke aandachtspunten over de cyclus op de site XpertHR Actueel.

Lees het artikel

Geen beoordeling voor kwart medewerkers op kantoor

Daniel Hoopman 4 april 2018 144

BeoordelenBeoordelingsgesprekFunctionerenFunctioneringsgesprek

Je zou denken dat er bijna geen organisaties meer zijn die niet werken met beoordelings- en functioneringsgesprekken. Toch ontvangt 28 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers nog geen beoordeling over hun functioneren.

Lees het artikel

Geef medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid in de gesprekscyclus

Daniel Hoopman 27 maart 2018 188

BeoordelenBeoordelingsgesprekGesprekscyclus

Het beoordelingsgesprek draagt bij aan een goede employee experience als het zich richt op iemands talenten. Het ophalen van feedback door medewerker en leidinggevende kan hierbij een belangrijke rol spelen. Dit stelt Jacco van den Berg, auteur van het boek Het Nieuwe Beoordelen.

Lees het artikel

Kritische feedback geven is lastig voor Nederlandse werknemers

Daniel Hoopman 20 maart 2018 181

360 feedbackFeedback

Van oudsher is kritische feedback een gevoelig onderwerp op het werk. Opmerkelijk genoeg werkt het geven van feedback vaker op de zenuwen dan het krijgen van kritiek. Het ongemak over de feedback hangt ook samen met de uiteenlopende reacties van mensen op feedback.

Lees het artikel

HR moet zich meer richten op teamprestaties

Digitale Gesprekscyclus 8 maart 2018 225

Softwarebedrijf Oracle roept HR-managers op zich niet langer te concentreren op HR-processen. Ze moeten meer doen aan het stimuleren van teamprestaties. De oproep sluit aan op onderzoek van Oracle, vrijwilligersbeweging Engage with Success en opleidingsinstituut Ashridge Executive Education.

Lees het artikel

HR processen kunnen beter geautomatiseerd worden

Daniel Hoopman 1 maart 2018 310

automatiseringHRHR-systeem

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Europese bedrijven hun werkplek verregaand hebben geautomatiseerd. De automatisering van HR-processen steekt daar echter mager bij af. Slechts 33 procent van de HR-dienstverlening is momenteel geautomatiseerd.

Lees het artikel