Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Beoordelen

Maak pensioen standaard onderdeel van het beoordelingsgesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 januari 2017 3522

BeoordelenBeoordelingscyclusBeoordelingsgesprekPensioen

Werkgevers houden te weinig rekening met de zorgplichtrisico’s bij de communicatie met werknemers over hun pensioen. Dit schrijft Fleur Rieter, directeur pensioenen bij a.s.r. Ze is er voorstander om het pensioen een vast onderdeel uit te laten maken van het beoordelingsgesprek. Dit vergroot het pensioenbewustzijn en daarmee voldoen werkgevers aan hun zorgplicht.

Lees het artikel

Beoordelingsgesprek wordt hallelujagesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 30 september 2015 2836

BeoordelenBeoordelingsgesprekEindbeoordeling

De overgrote meerderheid van de Human Resourcemanagers twijfelt aan het nut van beoordelingsgesprekken, aldus de Volkskrant op 29 september 2015. Er wordt gepleit voor het afschaffen van het jaarlijkse gesprek, aangezien een indrukwekkend aantal Amerikaanse bedrijven dat ook al heeft gedaan. Ik maak er persoonlijk een slechte uitvoering door de leidinggevenden uit op, inclusief het ontbreken van een moderne omgeving voor de vastlegging.

Lees het artikel

Hoe objectief beoordeel jij je medewerkers?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 17 december 2013 4074

BeoordelenLeidinggevendeObjectief

Om maar eens met de deur in huis te vallen: hoe objectief zijn de beoordelingen die je aan je medewerkers geeft? Zo tegen het einde van het jaar maken veel organisaties zich op voor de jaarlijkse beoordelingsronde, maar hoe eerlijk verloopt dat proces eigenlijk? Leer de horn- en halo-effecten herkennen. Dat helpt bij de onderbouwing van je oordeel.

Lees het artikel

Het functioneringsgesprek is dood

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 7 december 2012 8772

BeoordelenFunctionerenFunctioneringsgesprek

Je staat er misschien niet elke dag bij stil als medewerker of leidinggevende, maar er is een tijd geweest dat er helemaal geen functioneringsgesprekken werden gevoerd met medewerkers. Pas eind jaren zeventig van de vorige eeuw werd deze dialoog over het functioneren van de medewerker gemeengoed. Volgens mij is de tijd nu gekomen om afscheid te nemen van dat woord.

Lees het artikel