Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Leidinggevende

Verbeter teamwork met extra aandacht voor communicatie en vaardigheden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 13 maart 2017 3527

CommunicatieDoelstellingenFunctionerenLeidinggevendeOntwikkelingPrestatiemanagementSamenwerkenTeamVaardigheden

Organisaties worden steeds minder hiërarchisch. Het leiden van een team is een uitdaging bij de huidige nadruk op individuele prestaties. Dirk de Zeeuw van Digitransfer vertelt hoe managers de samenwerking kunnen verbeteren in organisaties met minder managementlagen.

Lees het artikel

Vier tips voor het terugdringen van verloop

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 november 2016 4538

BeoordelingscyclusFunctioneringsgesprekLeidinggevendeVerloop

Ben je HR-manager of werkgever en verrast het je regelmatig als iemand zijn of haar baan opzegt? Dat hoeft niet. Je kunt namelijk voorspellen wanneer een werknemer ontslag neemt, als je de volgende 13 indicatoren leert herkennen. Met behulp van 4 concrete tips kun je het personeelsverloop bovendien terugdringen. Een digitaal personeelsdossier kan daarbij helpen.

Lees het artikel

Inhoudelijke punten voor de jaarlijkse eindbeoordeling

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 17 december 2014 5551

BeoordelingsformulierEindbeoordelingLeidinggevende

In het blogartikel 'Een goede beoordelingsschaal voor medewerkers' deden we een aanbeveling om op het jaarlijkse beoordelingsformulier in ieder geval te werken met een meerkeuzevraag voor een samenvattende eindbeoordeling. Simpelweg omdat het extra duidelijkheid verschaft. Maar wat neem je als leidinggevende nou wel en niet mee in dat samenvattende eindoordeel?

Lees het artikel

Een goede beoordelingsschaal voor medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 1 oktober 2014 59747

BeoordelingsschaalEindbeoordelingLeidinggevende

Op een beoordelingsformulier wordt een oordeel gegeven over het functioneren van een medewerker. Het valt daarbij aan te raden om niet alleen alle onderliggende onderdelen uit het functioneren apart te beoordelen, maar ook om een samenvattend eindoordeel te geven als leidinggevende. Maar welke schaal kun je het beste gebruiken bij het beoordelen van personeel?

Lees het artikel

Hoe objectief beoordeel jij je medewerkers?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 17 december 2013 4078

BeoordelenLeidinggevendeObjectief

Om maar eens met de deur in huis te vallen: hoe objectief zijn de beoordelingen die je aan je medewerkers geeft? Zo tegen het einde van het jaar maken veel organisaties zich op voor de jaarlijkse beoordelingsronde, maar hoe eerlijk verloopt dat proces eigenlijk? Leer de horn- en halo-effecten herkennen. Dat helpt bij de onderbouwing van je oordeel.

Lees het artikel