Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Feedback geven op resultaat versus op strategie

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 24 mei 2023 2

360 feedbackFeedback

Als werkgever wil je het beste uit je werknemers halen en ze laten groeien. Een belangrijk middel hiervoor is feedback geven. Maar wat is de beste manier om feedback te geven? Moet je als werkgever focussen op het resultaat of juist op de strategie?

Lees het artikel

Leiderschap geeft de doorslag

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 15 mei 2023 15

Continue dialoogLeidinggevende

Bij het behalen van succes met een bedrijf staat leiderschap voorop. Hoe vaardig je werknemers ook zijn, leiderschap is bepalend en kan mensen maken of breken. Dit schrijft strateeg, mentor en columnist Kirsten de Roo op de website van MT/Sprout.

Lees het artikel

De ondernemingsraad kan een belangrijke rol spelen bij het nieuwe beoordelen

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 3 maart 2023 292

nieuwe beoordelen

Ondertussen hebben de meeste organisaties hun beoordelingsgesprekken over 2022 gevoerd. De vraag is of deze wijze van beoordeling niet achterhaald is en moet worden vervangen door het nieuwe beoordelen. Vanwege de krappe arbeidsmarkt is een passend beloningssysteem belangrijker dan ooit. Het is dus hét moment voor de ondernemingsraad (OR) om dit bij de bestuurder van hun organisatie aan te kaarten.

Lees het artikel

Doelen bepalen is essentieel voor hybride werken

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 24 januari 2023 263

DoelstellingenGesprekscyclus

Onder andere vanwege de coronacrisis geeft twee derde van de werknemers de voorkeur aan hybride werken. Dat blijkt uit het recente State of Hybrid Work-rapport van Owl Labs. De vraag is welke afwegingen daarop van invloed zijn en of werknemers en werkgevers er al volledig aan zijn gewend.

Lees het artikel