Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Wat komt er allemaal kijken bij de beoordelingscyclus?

Daniel Hoopman 16 april 2018 775

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

De jaarlijkse beoordelingscyclus is niet altijd even gemakkelijk voor medewerkers en ook leidinggevenden. HR manager Ellen Walthuis heeft er veel ervaring mee en behandelde een aantal belangrijke aandachtspunten over de cyclus op de site XpertHR Actueel.

Lees het artikel

Geen beoordeling voor kwart medewerkers op kantoor

Daniel Hoopman 4 april 2018 313

BeoordelenBeoordelingsgesprekFunctionerenFunctioneringsgesprek

Je zou denken dat er bijna geen organisaties meer zijn die niet werken met beoordelings- en functioneringsgesprekken. Toch ontvangt 28 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers nog geen beoordeling over hun functioneren.

Lees het artikel

Geef medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid in de gesprekscyclus

Daniel Hoopman 27 maart 2018 484

BeoordelenBeoordelingsgesprekGesprekscyclus

Het beoordelingsgesprek draagt bij aan een goede employee experience als het zich richt op iemands talenten. Het ophalen van feedback door medewerker en leidinggevende kan hierbij een belangrijke rol spelen. Dit stelt Jacco van den Berg, auteur van het boek Het Nieuwe Beoordelen.

Lees het artikel

Digitaal beoordelen – beter voor het milieu!

Daniel Hoopman 21 augustus 2017 942

BeoordelenEindbeoordelingFunctioneringsgesprekGespreksdossierHR

Het papierverbruik van bedrijven nam de afgelopen drie jaar sterk af. Het lijkt er daarmee op dat het digitale werken nu echt doorbreekt. Aanzienlijke besparingen op printkosten zijn mogelijk, zo blijkt uit het nationale printer-onderzoek van OKI Systems onder meer dan 300 mkb-bedrijven.

Lees het artikel

Pensioen standaard onderdeel beoordelingsgesprek

Daniel Hoopman 12 januari 2017 1387

BeoordelenBeoordelingscyclusBeoordelingsgesprekPensioen

Werkgevers houden te weinig rekening met de zorgplichtrisico’s bij de communicatie met werknemers over hun pensioen. Dit schrijft Fleur Rieter, directeur pensioenen bij a.s.r. Ze is er voorstander om het pensioen een vast onderdeel uit te laten maken van het beoordelingsgesprek. Dit vergroot het pensioenbewustzijn en daarmee voldoen werkgevers aan hun zorgplicht.

Lees het artikel

Zeven tips om medewerkers te motiveren

Daniel Hoopman 23 december 2016 1756

BeoordelenDoelstellingenFunctionerenLeidinggevende

Een goede werksfeer heeft veel invloed op de prestaties in een organisatie. Gemotiveerde medewerkers presteren vaak goed. Het is dus belangrijk om deze mensen aan boord te houden. Managers spelen hierin een hele belangrijke rol. We geven je daarom zeven tips om je medewerkers gemotiveerd te houden.

Lees het artikel

Het binden, boeien en beoordelen van generatie Y

Daniel Hoopman 26 oktober 2016 2331

BeoordelenGeneratie YOntwikkeling

Wil je als werkgever aantrekkelijk zijn voor generatie Y, dan moet je met meer komen dan af en toe een workshop of cursus. Voor het binden van deze tussen 1980 en 2001 geboren ‘millennials’ is het belangrijk dat je gericht en actief bijdraagt aan hun ontwikkeling. Dit stelt Profile Dynamics in haar whitepaper ‘Zo bindt en boeit u generatie Y’.

Lees het artikel

Beoordelingsgesprek wordt het hallelujagesprek

Daniel Hoopman 30 september 2015 1322

BeoordelenBeoordelingsgesprekEindbeoordeling

De overgrote meerderheid van de Human Resourcemanagers twijfelt aan het nut van beoordelingsgesprekken, aldus de Volkskrant op 29 september 2015. Er wordt gepleit voor het afschaffen van het jaarlijkse gesprek, aangezien een indrukwekkend aantal Amerikaanse bedrijven dat ook al heeft gedaan. Ik maak er persoonlijk een slechte uitvoering door de leidinggevenden uit op, inclusief het ontbreken van een moderne omgeving voor de vastlegging.

Lees het artikel