Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Beoordelen

Aantrekkelijke werkgevers houden rekening met deze vier trends

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 juni 2019 1332

BeoordelenBeoordelingsgesprekFeedbackGesprekscyclusHRPersoneelsdossier

Willen werkgevers de 'war for talent' winnen dan is tegenwoordig veel meer nodig dan een vrijdagmiddagborrel of een dartbord in de kantine. Organisatie-adviesbureau Great Place to Work deed onderzoek bij 145 organisaties en probeerde zo de succesformule te vinden voor goed werkgeverschap. Hier kwamen de volgende vier opvallende trends uit naar voren.

Lees het artikel

Wat zijn de kenmerken van een goede zelfsturende manager?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 juni 2019 1573

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

Een manager die geschikt is voor het aansturen van een zelfsturend team, speelt niet de baas, maar inspireert zijn mensen. Het gaat erom dat deze boven zichzelf uitstijgen, zich voldoende bewust zijn van hun capaciteiten en zo van extra toegevoegde waarde zijn voor hun organisatie. In deze blog komen vier kenmerken van goede zelfsturende managers aan de orde.

Lees het artikel

Werknemers willen een continue gesprekscyclus met input van collega's

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 28 mei 2019 1340

BeoordelenBeoordelingsgesprekFeedbackGesprekscyclusHRPersoneelsdossier

De helft van de Nederlandse werknemers heeft één keer per jaar een functionerings- of beoordelingsgesprek. Dit vindt vaak plaats aan het einde van het jaar voor de feestdagen. Een vijfde van de werkenden blijkt nooit een beoordelings- of functioneringsgesprek te hebben gehad. Zo blijkt uit het onderzoek van het HR-adviesbureau Protime '4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit' onder 1019 werknemers.

Lees het artikel