Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Beoordelingscyclus

Maak pensioen standaard onderdeel van het beoordelingsgesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 januari 2017 3593

BeoordelenBeoordelingscyclusBeoordelingsgesprekPensioen

Werkgevers houden te weinig rekening met de zorgplichtrisico’s bij de communicatie met werknemers over hun pensioen. Dit schrijft Fleur Rieter, directeur pensioenen bij a.s.r. Ze is er voorstander om het pensioen een vast onderdeel uit te laten maken van het beoordelingsgesprek. Dit vergroot het pensioenbewustzijn en daarmee voldoen werkgevers aan hun zorgplicht.

Lees het artikel

Vier tips voor het terugdringen van verloop

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 november 2016 4615

BeoordelingscyclusFunctioneringsgesprekLeidinggevendeVerloop

Ben je HR-manager of werkgever en verrast het je regelmatig als iemand zijn of haar baan opzegt? Dat hoeft niet. Je kunt namelijk voorspellen wanneer een werknemer ontslag neemt, als je de volgende 13 indicatoren leert herkennen. Met behulp van 4 concrete tips kun je het personeelsverloop bovendien terugdringen. Een digitaal personeelsdossier kan daarbij helpen.

Lees het artikel

HR is toe aan vernieuwing beoordelingscyclus

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 oktober 2016 3695

BeoordelingscyclusBeoordelingsgesprekHR

Verreweg de meeste HR-medewerkers werken nog met de traditionele functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ze staan open voor vernieuwing, maar laten tot nog toe de kans tot vernieuwing van het personeelsbeleid aan zich voorbijgaan. Dit blijkt uit het onafhankelijke onderzoek ‘HR Trends 2016-2017’ dat gedaan is door ADP Nederland, Berenschot en Performa Uitgeverij. De onderzoekers interviewden 809 Nederlandse HR-professionals.

Lees het artikel