Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Competenties

Competenties zijn belangrijker dan een diploma

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 24 augustus 2022 796

Competenties

De toekomstige arbeidsmarkt draait om competenties. Zo staat in de zesde editie van het tweejaarlijkse onderzoeksrapport ‘Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI)’ van TNO en het CBS. Het onderzoek geeft aan dat een centrale rol voor taken en competenties positieve gevolgen kan hebben.

Lees het artikel

Twee derde managers vindt werkervaring voor leidinggevende functies belangrijker dan diploma

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 14 juli 2021 634

Competenties

Meer dan een derde van de managers (37 procent) meent dat het bij leidinggeven meer gaat om soft skills dan om inhoud. Zo laat de ManagementScore van opleidingsinstituut ISBW zien, een representatief onderzoek onder ruim 500 Nederlandse managers. Daarnaast vindt twee op de drie managers (67 procent) werkervaring voor een leidinggevende functie belangrijker dan een diploma.

Lees het artikel

Focus op persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer welbevinden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 oktober 2020 1218

CompetentiesPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Een goede voorspeller van een hoog welbevinden blijkt een sterke wens van een werknemer te zijn om competenter te worden. Zo laat het proefschrift zien van Arjan van Dam, ‘Striving and thriving: the relationship between achievement goal-orientation and well-being at work’, waarop hij op 11 september promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterddam. Van Dam ontdekte een positieve relatie tussen de wens om competenter te worden en iemands geluksgevoel en psychologisch-sociaal functioneren.

Lees het artikel

Werken met competenties? Keep it simple!

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 9 mei 2014 3539

CompetentieprofielenCompetentiesDoelstellingenSMART

Rond 1960 is het werken met doelstellingen geïntroduceerd. Direct daarna kwam (mede als reactie hierop), het werken met competenties in zwang. Vooral als er voor het eerst gewerkt wordt met competenties en profielen, heeft men de neiging om die erg specifiek te maken. Ons advies is om het eenvoudig en algemeen te houden. Dan blijft het werkbaar en wordt het in de praktijk ook echt gebruikt.

Lees het artikel

Geen gebakken lucht meer alsjeblieft!

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 4 januari 2013 5101

Big FiveCompetentiesPersoonlijkheid

Ken je de Big Five? Vast wel. Het is de naam van het meest gebruikte persoonlijkheidsmodel om mensen in kaart te brengen. Dat het nuttig is mag duidelijk zijn, want het model heeft zich ruimschoots bewezen. Maar klopt het dat we allemaal naar dezelfde gedragskenmerken zoeken? Volgens mij moeten we van een laagje gebakken lucht af.

Lees het artikel