Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Doelstellingen

Hoe kun je je team ontwikkelen?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 augustus 2022 660

CultuurDoelstellingenOntwikkelingOrganisatiedoelen

Door de veranderende wereld met veel nieuwe ontwikkelingen werken we op een andere manier. Dit beïnvloedt de functie-inhoud en de benodigde competenties. De leidinggevende van vroeger lijkt niet meer op de huidige leidinggevende. Het onder meer werken met agile en scrum in steeds plattere en transparantere organisaties heeft de rol van de huidige managers veranderd.

Lees het artikel

Wat zijn de kenmerken van een goede zelfsturende manager?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 juni 2019 1573

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

Een manager die geschikt is voor het aansturen van een zelfsturend team, speelt niet de baas, maar inspireert zijn mensen. Het gaat erom dat deze boven zichzelf uitstijgen, zich voldoende bewust zijn van hun capaciteiten en zo van extra toegevoegde waarde zijn voor hun organisatie. In deze blog komen vier kenmerken van goede zelfsturende managers aan de orde.

Lees het artikel

Verbeter teamwork met extra aandacht voor communicatie en vaardigheden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 13 maart 2017 3473

CommunicatieDoelstellingenFunctionerenLeidinggevendeOntwikkelingPrestatiemanagementSamenwerkenTeamVaardigheden

Organisaties worden steeds minder hiërarchisch. Het leiden van een team is een uitdaging bij de huidige nadruk op individuele prestaties. Dirk de Zeeuw van Digitransfer vertelt hoe managers de samenwerking kunnen verbeteren in organisaties met minder managementlagen.

Lees het artikel