Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Beoordelingsgesprek is achterhaald

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 13 april 2020 1194

BeoordelenBeoordelingsgesprekEindbeoordelingFeedbackFunctioneren

Volgens organisatiepsycholoog Kilian Wawoe heeft de traditionele beoordelingswijze zijn beste tijd gehad. Nu.nl interviewde hem hierover naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Performance management in een agile werkomgeving’.

Lees het artikel

Digitaal beoordelen – beter voor het milieu!

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 21 augustus 2017 2205

BeoordelenEindbeoordelingFunctioneringsgesprekGespreksdossierHR

Het papierverbruik van bedrijven nam de afgelopen drie jaar sterk af. Het lijkt er daarmee op dat het digitale werken nu echt doorbreekt. Aanzienlijke besparingen op printkosten zijn mogelijk, zo blijkt uit het nationale printer-onderzoek van OKI Systems onder meer dan 300 mkb-bedrijven.

Lees het artikel

Beoordelingsgesprek wordt het hallelujagesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 30 september 2015 2483

BeoordelenBeoordelingsgesprekEindbeoordeling

De overgrote meerderheid van de Human Resourcemanagers twijfelt aan het nut van beoordelingsgesprekken, aldus de Volkskrant op 29 september 2015. Er wordt gepleit voor het afschaffen van het jaarlijkse gesprek, aangezien een indrukwekkend aantal Amerikaanse bedrijven dat ook al heeft gedaan. Ik maak er persoonlijk een slechte uitvoering door de leidinggevenden uit op, inclusief het ontbreken van een moderne omgeving voor de vastlegging.

Lees het artikel

Inhoudelijke punten voor de jaarlijkse beoordeling

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 17 december 2014 4114

BeoordelingsformulierEindbeoordelingLeidinggevende

In het blogartikel 'Een goede beoordelingsschaal voor medewerkers' deden we een aanbeveling om op het jaarlijkse beoordelingsformulier in ieder geval te werken met een meerkeuzevraag voor een samenvattende eindbeoordeling. Simpelweg omdat het extra duidelijkheid verschaft. Maar wat neem je als leidinggevende nou wel en niet mee in dat samenvattende eindoordeel?

Lees het artikel

Een goede beoordelingsschaal voor medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 1 oktober 2014 43461

BeoordelingsschaalEindbeoordelingLeidinggevende

Op een beoordelingsformulier wordt een oordeel gegeven over het functioneren van een medewerker. Het valt daarbij aan te raden om niet alleen alle onderliggende onderdelen uit het functioneren apart te beoordelen, maar ook om een samenvattend eindoordeel te geven als leidinggevende. Maar welke schaal kun je het beste gebruiken bij het beoordelen van personeel?

Lees het artikel