Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Functioneringsgesprek

Hoe zorg je als werkgever voor een goed functioneringsgesprek?

Marten Wilmink Marten Wilmink 7 februari 2024 150

Functioneringsgesprek

Je bent niet verplicht om een functioneringsgesprek of een beoordelingsgesprek te voeren met je werknemers. Deze gesprekken bevorderen echter wel hun ontwikkeling. Bovendien vergroot je de kans ermee om medewerkers langer aan je organisatie te binden. Daarnaast kan je met een functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek slechte prestaties van een werknemer aan de orde stellen. In deze blog gaan we in op een goede aanpak van een functioneringsgesprek.

Lees het artikel

Wat zijn de kenmerken van een goede zelfsturende manager?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 12 juni 2019 1558

BeoordelenBeoordelingsgesprekDoelstellingenFunctionerenFunctioneringsgesprekGesprekscyclus

Een manager die geschikt is voor het aansturen van een zelfsturend team, speelt niet de baas, maar inspireert zijn mensen. Het gaat erom dat deze boven zichzelf uitstijgen, zich voldoende bewust zijn van hun capaciteiten en zo van extra toegevoegde waarde zijn voor hun organisatie. In deze blog komen vier kenmerken van goede zelfsturende managers aan de orde.

Lees het artikel