Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Investeer in vertrekkende medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 november 2019 755

BeoordelingsgesprekGesprekscyclusGespreksdossier

Naast investeren in het inwerken van mensen, moeten werkgevers ook zorgen dat ze vertrekkende werknemers goed begeleiden. Dit stelt David Sturt, vicepresident van het hrm-onderzoeksbureau O.C. Tanner Institute, op de site van Harvard Business Review.

Lees het artikel

Digitaal beoordelen – beter voor het milieu!

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 21 augustus 2017 2205

BeoordelenEindbeoordelingFunctioneringsgesprekGespreksdossierHR

Het papierverbruik van bedrijven nam de afgelopen drie jaar sterk af. Het lijkt er daarmee op dat het digitale werken nu echt doorbreekt. Aanzienlijke besparingen op printkosten zijn mogelijk, zo blijkt uit het nationale printer-onderzoek van OKI Systems onder meer dan 300 mkb-bedrijven.

Lees het artikel

De inkoop van een digitaal gespreksdossier

Daniel Hoopman Digitale Gesprekscyclus 14 februari 2014 3144

GespreksdossierPersoneelsdossier

Ben je op zoek naar de beste HR-applicatie? Waarschijnlijk gaat daar een tijdrovende zoektocht aan vooraf waarin u specificaties vergelijkt, gesprekken voert en op basis daarvan een keuze maakt. Toch? We zijn de consumentenbond niet, maar hebben wel wat criteria voor u opgesteld om uw werk wat makkelijker te maken. Handig!

Lees het artikel