Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Ontwikkeling

Hoe kun je je team ontwikkelen?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 augustus 2022 660

CultuurDoelstellingenOntwikkelingOrganisatiedoelen

Door de veranderende wereld met veel nieuwe ontwikkelingen werken we op een andere manier. Dit beïnvloedt de functie-inhoud en de benodigde competenties. De leidinggevende van vroeger lijkt niet meer op de huidige leidinggevende. Het onder meer werken met agile en scrum in steeds plattere en transparantere organisaties heeft de rol van de huidige managers veranderd.

Lees het artikel

Heeft het jaarlijkse beoordelingsgesprek nog nut of niet?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 maart 2020 1295

OntwikkelingPersoonlijk Ontwikkelplan

Het jaarlijks beoordelingsgesprek is voor medewerkers een jaarlijks zenuwslopend ritueel. Ze vragen zich af wat de baas van hen vindt en of hij tevreden is. Een alternatief is een toekomstgesprek of zelfs het afschaffen van het hele ritueel. Dit schrijft arbeids- en organisatiepsycholoog, onderwijskundige en bedrijfskundige Mirjam Baars op de site van Intermediair.

Lees het artikel

Werkgever stippelt persoonlijke ontwikkeling medewerker nog steeds uit

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 28 augustus 2019 1343

LoopbaanOntwikkelingOpleiding

Hoewel het persoonlijk opleidingsbudget met een opmars bezig is, heeft maar 14 procent van de Nederlandse werknemers zelf de regie over zijn persoonlijke ontwikkeling. De werkgever wijst nog altijd in 32 procent van de gevallen opleidingen en trainingen toe aan zijn medewerkers. Zo laat onderzoek zien van HRM-softwareleverancier Protime onder 1019 werknemers.

Lees het artikel

Organisaties doen te weinig met kennis en vaardigheden medewerkers

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 10 juli 2019 1046

KennisKennisdelingOntwikkelingVaardigheden

Slechts een derde van de organisaties in Europa stimuleert het delen van kennis als formeel onderdeel van de ontwikkeling van hun werknemers. Andere trainingsmethoden zoals training on-the-job, trainee-programma’s en coaching zijn allemaal populairder dan kennisdeling. Zo laat onderzoek van IDC in opdracht van Cornerstone OnDemand zien.

Lees het artikel