Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Gefilterd op topic: Persoonlijk Ontwikkelplan

Geef meer prioriteit aan leren en ontwikkelen

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 8 juni 2023 405

Persoonlijk OntwikkelplanPersoonlijke OntwikkelingPOP

Bij duurzame inzetbaarheid van werknemers hoort een leven lang ontwikkelen. Werkgevers hebben hier ook talloze leer- en ontwikkelbudgetten voor. Leren en ontwikkelen hebben echter niet altijd de meeste prioriteit op de werkvloer, zo stelt AWVN. Wat is daarvan volgens de werkgeversvereniging de reden en hoe kan bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkelplan hierbij helpen?

Lees het artikel

Focus op persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer welbevinden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 oktober 2020 1251

CompetentiesPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Een goede voorspeller van een hoog welbevinden blijkt een sterke wens van een werknemer te zijn om competenter te worden. Zo laat het proefschrift zien van Arjan van Dam, ‘Striving and thriving: the relationship between achievement goal-orientation and well-being at work’, waarop hij op 11 september promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterddam. Van Dam ontdekte een positieve relatie tussen de wens om competenter te worden en iemands geluksgevoel en psychologisch-sociaal functioneren.

Lees het artikel

Heeft het jaarlijkse beoordelingsgesprek nog nut of niet?

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 maart 2020 1315

OntwikkelingPersoonlijk Ontwikkelplan

Het jaarlijks beoordelingsgesprek is voor medewerkers een jaarlijks zenuwslopend ritueel. Ze vragen zich af wat de baas van hen vindt en of hij tevreden is. Een alternatief is een toekomstgesprek of zelfs het afschaffen van het hele ritueel. Dit schrijft arbeids- en organisatiepsycholoog, onderwijskundige en bedrijfskundige Mirjam Baars op de site van Intermediair.

Lees het artikel