Lees de publicaties uit ons blog

In ons blog schrijven we op regelmatige basis over zaken die ons bezig houden. Soms gaan ze over ons bedrijf, maar vaker nog over ontwikkelingen die spelen binnen het vakgebied human resources. Heel af en toe maken we een exotisch uitstapje. Hieronder vind je de publicaties van de afgelopen jaren.

Personeelsbeleid leidinggevenden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 25 mei 2021 332

FeedbackOntwikkelingPersoonlijk Ontwikkelplan

Bij het falen van een leidinggevende vallen nog wel eens de termen egocentrisch, onbetrouwbaar of wispelturig. De gedachte is vaak dat dergelijke persoonlijkheidskenmerken veel invloed hebben bij dat falen. Recent onderzoek laat echter zien dat organisaties zelf veel kunnen doen om leidinggevenden succesvol te laten functioneren.

Lees het artikel

Focus op persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer welbevinden

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 oktober 2020 684

CompetentiesPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Een goede voorspeller van een hoog welbevinden blijkt een sterke wens van een werknemer te zijn om competenter te worden. Zo laat het proefschrift zien van Arjan van Dam, ‘Striving and thriving: the relationship between achievement goal-orientation and well-being at work’, waarop hij op 11 september promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterddam. Van Dam ontdekte een positieve relatie tussen de wens om competenter te worden en iemands geluksgevoel en psychologisch-sociaal functioneren.

Lees het artikel

Jaarlijkse beoordelingsgesprek

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 31 maart 2020 891

OntwikkelingPersoonlijk Ontwikkelplan

Het jaarlijks beoordelingsgesprek is voor medewerkers een jaarlijks zenuwslopend ritueel. Ze vragen zich af wat de baas van hen vindt en of hij tevreden is. Een alternatief is een toekomstgesprek of zelfs het afschaffen van het hele ritueel. Dit schrijft arbeids- en organisatiepsycholoog, onderwijskundige en bedrijfskundige Mirjam Baars op de site van Intermediair.

Lees het artikel

Leer je medewerkers kennen en toon je waardering

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 20 februari 2019 1162

LoopbaanOntwikkelingPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Wat is er voor nodig om jouw medewerkers te laten vertellen wat ze van jou als leidinggevende en jouw beleid vinden? De deur altijd open laten staan voor je medewerkers wil nog niet zeggen dat medewerkers spontaan met feedback op het management komen.

Lees het artikel

Vier mooie tips om een goede werkgever te zijn

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 10 januari 2019 1134

LoopbaanOntwikkelingPersoonlijk OntwikkelplanPOP

De werkgevers Dopper, JINC, Macaw en Robin Radar Systems zijn de eerste organisaties met het label Great Place to Work Certified. In deze blog lees je vier tips van hen voor blijvend goed werkgeverschap.

Lees het artikel

Twee derde werknemers wil zich verder ontwikkelen bij huidige werkgever

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 17 december 2018 1004

LoopbaanOntwikkelingPersoonlijk OntwikkelplanPOP

Van de Nederlandse werknemers wil 68 procent doorgroeien binnen hun bedrijf. Daarnaast vindt bijna de helft dat de werkgever verantwoordelijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zo blijkt uit een onderzoek van Horizon Training & Ontwikkeling onder 1015 Nederlandse werkenden.

Lees het artikel