Persoonlijk ontwikkelplan

Veel organisaties gebruiken een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) waarin op individueel niveau ontwikkelpunten worden uitgeschreven. Daarom is er in onze HR-applicatie ruimte om je eigen POP-formulieren te uploaden in de digitale personeelsdossiers.

Het persoonlijk ontwikkelplan is een planmatige manier om een medewerker te helpen bepalen op welke gebieden hij/zij zich (verder) wil ontwikkelen en hoe die dat het beste kan aanpakken. Het POP is een serie schriftelijke, heldere afspraken die zowel door een medewerker als leidinggevende worden onderschreven.

De inhoud en inzet van het ontwikkelplan

Omdat uit de praktijk blijkt dat de inhoud en het format van het persoonlijk ontwikkelplan vaak verschillen, hebben we hier geen standaard gespreksformulier voor gebouwd. We hebben ervoor gekozen om je de ruimte te geven om je eigen persoonlijk ontwikkelplan te kunnen uploaden. Dat kan een word- of PDF-bestand zijn, maar andere bestandstypes zijn ook mogelijk. Je bent overigens vrij om één van de gesprekken uit de gesprekscyclus het predikaat Persoonlijk ontwikkelplan te geven om zo alsnog over een digitaal POP-formulier te kunnen beschikken. Je maakt als leidinggevende de keuze om het POP vooraf, achteraf of tijdens één van de andere gesprekken in de gesprekscyclus te bespreken. Je kunt het desgewenst een jaar overslaan.

POP-bestanden in analyse

Naast POP-bestanden kunnen er in De Digitale Gesprekscyclus veel meer documenten worden opgeslagen. Het is daarbij goed om te weten dat het persoonlijk ontwikkelplan een speciaal bestand is. De aanwezigheid in je dossier en het totale aantal ontwikkelplannen in je gehele account wordt namelijk gerapporteerd in de analyse met managementinformatie.

Het persoonlijk ontwikkeplan

Voorbeeld van een persoonlijk ontwikkelplan

Indien je minder bekend bent in deze materie of nog geen sjabloon voor een persoonlijk ontwikkelplan hebt, bieden wij een gratis template aan dat je vrij kunt gebruiken. Je hoeft geen klant te zijn om dit te kunnen downloaden. Via onderstaande knop kom je terecht op een pagina met veel inhoudelijke informatie over het persoonlijk ontwikkelplan en kun je een gratis voorbeeld van een eenvoudig of uitgebreid POP downloaden.

Download een POP-formulier
Heb je een vraag over dit onderwerp?

Laat het ons horen! We adviseren je graag persoonlijk via 075 - 670 2715.

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure