HRM verandert door gebruik HR-technologie

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 28 augustus 2017 3269

The Workforce Institute van technologieleverancier Kronos heeft een aantal trends op een rij gezet. Zo zullen organisaties volgens het onderzoeksinstituut volwassener omgaan met hun human capital management. Dit management houdt in dat organisaties hun medewerkers inzetten als het voornaamste kapitaal van het bedrijf op een manier die direct bijdraagt aan de organisatiedoelen.

HR-technologie

Strategische businesspartner HRM

De reden voor de ontwikkeling van het human capital management van organisaties is dat ze steeds meer technologie gebruiken. De HRM’er wordt daardoor een strategische businesspartner. Volgens The Workforce Institute moet HRM daarvoor nog wel een flinke stap zetten. HR-managers besteden namelijk nog een derde van hun tijd aan handmatige taken. Ook weten ze weinig van de hele organisatie en gebruikers werknemers ze vooral als vraagbaak.

Toenemende inzet werknemersdata

Verder verwacht The Workforce Institute dat organisaties werknemersdata steeds vaker inzetten voor het oplossen van belangrijke problemen. “Technologie geeft organisaties de mogelijkheid om dieper te kijken naar de werknemersdata die ze al jaren verzamelen”, aldus het instituut. Daarmee kunnen organisaties beter beslissen over uitdagingen op het gebied van omzet, behoud, betrokkenheid, tevredenheid en productiviteit.

Meer behouden talent

De onderzoekers van Kronos zien ook nieuwe mogelijkheden bij het behoud van werknemers. Met technologie kunnen werkgevers vragen beantwoorden zoals welke technologie, trainingen en processen helpen werknemers te presteren zonder dat ze een burnout krijgen. Of de vraag hoe we prestaties beter kunnen evalueren en onze werknemers realtime feedback kunnen geven. The Workforce Institute concludeert wel dat de meeste organisaties vooral nog tijd besteden aan het werven van werknemers en niet aan het behouden van talent.

Tips

De Digitale Gesprekscyclus levert uiteraard tal van mogelijkheden om bovenstaande kennis actief toe te passen in jullie organisatie.

Bron: Over eHRM

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure