Prestatiemanagement en feedback moeten veranderen

Daniel Hoopman Daniel Hoopman 18 september 2017 3152

Een groot deel van medewerkers van Nederlandse bedrijven vindt dat hun organisatie prestatiemanagement en feedback moeten veranderen. Dit laat onderzoek van TruQu onder werknemers van 107 organisaties zien.

Van de respondenten verwacht maar liefst 77 procent dat hun bedrijf dit jaar het prestatiemanagement (performance management) moeten aanpassen. Bij de HR-verantwoordelijken is dit percentage zelfs 94 procent.

Feedback moet veranderen

Frequentie feedback

Daarnaast vinden de deelnemers aan het onderzoek dat de frequentie van het ontvangen van feedback hoger moet. Hierbij meent zo’n 60 procent dat de feedback continue moet plaatsvinden. Maar vijf procent stelt dat een keer per maand feedback nodig is. Elf procent vindt dat er wekelijks sprake moet zijn van terugkoppeling. Geen van de respondenten is voorstander van het één keer per jaar feedback krijgen.

Terugkoppeling van collega’s

Tot slot onderzocht TruQu of feedback op de traditionele wijze van de leidinggevende moet komen of van een groep collega’s van de medewerker. Verreweg de meeste werknemers (79 procent) denken dat de feedback van de collega’s moet komen. Van de HR-medewerkers vindt zelfs 94 procent dit.

Tips

  • Evalueer je performance management een keer per jaar en maak een lijst wat je het komende jaar wilt veranderen.
  • Geef medewerkers een eenvoudig werkend digitaal platform ter beschikking met lijst met concreet gedrag waar ze feedback op kunnen geven en krijgen. Dat is makkelijker dan achter een leeg scherm plaatsvinden met alleen een open vraag.
  • Moedig feedback in je organisatie aan en let er op dat je medewerkers en jij zelf voldoende feedback geven.

Uiteraard voorziet de Digitale Gesprekscyclus in prachtige mogelijkheden om eenvoudig 360° feedback op te tuigen op een laagdrempelige manier.

Bron: HRpraktijk.nl

Ontdek onze HRM-software

Binnen een half uur ontdekken dat de Digitale Gesprekscyclus ook geschikt is voor jouw organisatie? Vraag een online demonstratie aan! Op zoek naar flitsend promotie materiaal om je chef te overtuigen? Download dan de brochure.

Bekijk online demo Download brochure